FOTOS Així s'ha vist la pluja d'estels a Catalunya

Recull d'imatges de les llàgrimes de Sant Llorenç

Redacció
14 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:00h
Les llàgrimes de Sant Llorenç vistes des de Malla
Les llàgrimes de Sant Llorenç vistes des de Malla | Emili Vilamala
Després de l'eclipsi de lluna més llarg del segle, aquest cap de setmana han arribat a Catalunya les llàgrimes de Sant Llorenç o pluja d'estrelles dels Perseids. El fenomen astronòmic s'ha allargat fins a la matinada d'aquest dimarts.

Els núvols i la Lluna han fet una mica la guitza i ha estat complicat gaudir de la pluja d'estrelles. Tot i això, en alguns municipis, sobretot en llocs enlairats, s'ha pogut veure en hores determinades.

El fotògraf Emili Vilamala ha captat el seu pas des de Malla, a Osona, com podeu veure en aquestes fotografies. Al vídeo de TV3 hi ha un recull de les imatges que han enviat els telespectadors des de tot Catalunya.

Els Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç són una pluja de meteors provocada per la cua de pols còsmica que el cometa Swift-Tuttle deixa anar al seu pas. Aquests fragments es desprenen del cometa i xoquen amb el planeta Terra a uns 200.000 km per hora. S'anomenen Perseids perquè el seu radiant és a la constel·lació de Perseu, a tocar de la de Cassiopea.

Les llàgrimes de Sant Llorenç vistes des de Malla. Foto: Emili Vilamala

 

Les llàgrimes de Sant Llorenç vistes des de Malla. Foto: Emili Vilamala