L'ACM promou cinc minuts de silenci als ajuntaments per homenatjar les víctimes del 17-A

L'entitat municipalista proposa que se celebrin divendres a les dotze del migdia i promou un manifest de solidaritat amb els afectats, per la pau i per la convivència

Concentració, l'any passat de rebuig als atemptats
Concentració, l'any passat de rebuig als atemptats | ACN
Redacció
14 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:07h
L'Associació Catalana de Municipis (ACM) proposa que aquest divendres, primer aniversari dels atemptats a Barcelona i a Cambrils, se celebrin cinc minuts de silenci davant dels ajuntaments catalans a partir de les dotze del migdia per homenatjar les víctimes. Cada consistori, en tot cas, podrà decidir en quin moment organitza el record als afectats.

A cada concentració s'hi llegirà un manifest elaborat per l'ACM, que defensa la pau i la convivència i recorda la feina feta pels serveis d'emergències mèdiques i per la policia catalana. Al mateix temps, el text critica la venda d'armes per part d'estats democràtics perquè acaben contribuint al terrorisme internacional.

"Cal que els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i
moderns no contribueixin de cap manera en la venda d'armes i material bèl·lic als intolerants, de manera directa o indirecta. El compromís amb la pau és i ha de ser una prioritat per tots nosaltres i, per tant, com a s ocietat no podem tolerar en cap cas que el negoci armamentístic sigui aliè a la realitat creixent del terrorisme internacional. Tots hem de predicar amb l'exemple", destaca el document.
 

Manifest de l'ACM sobre els atemptats del 17-A by naciodigital on Scribd