Ripoll

El Consell Comarcal treu a concurs per 1,14 milions d’euros el manteniment i l’explotació de les depuradores

Aquest any el Consell Comarcal del Ripollès hi té pressupostat una inversió d'1,6 milions d'euros

per Redacció , Ripoll, 13 d'agost de 2018 a les 07:00 |
El Consell Comarcal del Ripollès ha pressupostat un conjunt d'inversions que ascendeixen als 1,6 milions d'euros | Consell Comarcal del Ripollès
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Que les aigües brutes tractades a les depuradores del Ripollès retornin netes als rius és una qüestió prioritària pel Consell Comarcal. Concretament, de l’àrea de Territori i Sostenibilitat i la conselleria comarcal d’Intervenció ambiental i Sanejament. La corporació, a més, dedica un esforç molt important a mantenir en perfectes condicions les instal·lacions que ho fan possible, conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua.
 

El Consell Comarcal del Ripollès ha tret a licitació per un import d’1.144.485,82 euros anuals (IVA no inclòs) el manteniment i l’explotació de la xarxa de col·lectors d’aigua residual i estacions depuradores. Aquest contracte quantifica les despeses en materials, productes químics, electricitat, manteniment, retirada de fangs i també una plantilla de quinze empleats. Tot plegat garanteix el funcionament del sistema de sanejament conformat pels col·lectors en alta i les nou depuradores de la xarxa, que donen servei a onze municipis. El contracte tindrà una durada de quatre anys, amb un de pròrroga i el seu cost el finançarà l’ACA.
 

Prenent dades del 2017, entre les quatre depuradores principals de la comarca, Ripoll-Campdevànol, Ribes de Freser, Camprodon-Llanars i Sant Joan de les Abadesses, el Consell Comarcal del Ripollès ha tractat uns 4,3 milions de metres cúbics d’aigua bruta. Això correspon aproximadament a l’equivalent a vint vegades la piscina municipal de Ripoll al dia.
 

L'explotació i el manteniment de les depuradores surt a concurs per 1,14 milions d'euros Foto: Consell Comarcal del Ripollès

 

1,6 milions d'inversió
 
Paral·lelament a la licitació del contracte d’explotació i manteniment de la xarxa de depuradores, aquest any el Consell Comarcal del Ripollès hi té pressupostat un conjunt d’inversions que ascendeixen a 1.605.800 euros. Això és possible gràcies a l’augment de l’aportació que fa amb aquesta finalitat l’ACA, que és un 68,54 % superior a la de l’exercici de l'any 2017.
 
La xarxa de depuradores d’aigües residuals del Consell Comarcal del Ripollès està integrada per les estacions de Camprodon-Llanars, Nevà (Planoles), Núria (Queralbs), Planoles, Ribes, Ripoll i Campdevànol, Sant Joan, Sant Pau de Segúries i Setcases. Això és això perquè els municipis li tenen cedida la competència de sanejament de les aigües residuals.
 
 

 

 

Participació