Els terroristes del 17-A volien atemptar contra el Camp Nou

La cèl·lula havia planificat l'atac el 20 d'agost de l'any passat

Imatge aèria de l'àmbit del Camp Nou
Imatge aèria de l'àmbit del Camp Nou | ACN
Redacció
01 d'agost del 2018
Actualitzat a les 8:05h
El secret de sumari de la investigació dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils, quan falten pocs dies perquè se'n compleixi un anys'ha aixecat parcialment aquest dimarts. El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, que ja ha enviat la interlocutòria a les parts, ha fet públiques les actuacions principals de la investigació que fan referència a les víctimes mortals i als ferits, i també als membres morts de la cèl·lula terrorista.

Entre les informacions que van degotejant (i que degotejaran) a partir d'aquest moment, destaca la que publica avui El Periódico: els terroristes planejaven atacar el Camp Nou, un dia de partit, en concret, el 20 d'agost, quan l'equip blaugrana es va enfrontar al Betis.

Ja fa temps que es va saber que els atemptats a Barcelona i Cambrils finalment es van haver d'improvisar. Hi havia un altre pla més potent, que pretenia, entre d'altres, atemptar contra la Sagrada Familia, la Torre Eiffel o algunes discoteques.

Ara, s'ha sabut que també es pretenia actuar contra l'estadi del Barça, un dia en què podria haver reunit fins a gairebé 100.000 persones. Els membres de la cèl·lula terrorista, van estudiar els accessos i els horaris al camp de futbol i van planificar l'atac per al 20 d'agost, en el primer partit de lliga que es va disputar la setmana passada.

La documentació dels atemptats

Entre la documentació que s'ha fet pública aquest dimarts dels atemptats hi ha 21 volums que estan digitalitzats. També hi ha 4 DVD amb imatges dels acusats manipulant explosius i altres que mostren l'atropellament a la Rambla de Barcelona. El jutge permetrà a les parts visualitzar aquests DVD a la Secretaria de l'Audiència Nacional, amb l'expressa prohibició de poder fer cap còpia per evitar-ne la seva difusió. Ara per ara es manté en secret la informació obtinguda en les entrades i registres a domicilis i també les comunicacions telefòniques enregistrades.

Tot plegat quan falten pocs dies perquè es compleixi un any dels atemptats que van sacsejar Catalunya. La Rambla de Barcelona acollirà, a primera hora del 17 d'agost, l'acte de record a les víctimes. La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han tancat ja el protocol de la commemoració, que comptarà amb la presència dels principals representants polítics catalans a l'espera de conèixer la delegació estatal que hi pugui assistir.

Segons ha indicat la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, l'Ajuntament i la conselleria d'Interior ja tenen perfilats tots els detalls i ha volgut deixar clar que la sintonia ha estat "màxima" en tot aquest procediment. Les invitacions seran tramitades pel consistori. "Depèn d'ells. No volem donar transcendència a qui ve i a qui no", ha apuntat Artadi.