Els Mossos intervenen en una baralla entre dos nois al centre cívic de Campdevànol

Els nois, que van trencar un vidre, formaven part d'un grup de Càritas que estava fent un camp de treball a la font del Querol

El centre cívic ''La Confiança'' de Campdevànol on s'hi va produir la baralla entre dos nois
El centre cívic ''La Confiança'' de Campdevànol on s'hi va produir la baralla entre dos nois | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:20h
Els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir fa uns dies en una baralla entre dos nois al centre cívic ''La Confiança'' de Campdevànol. Així ho ha confirmat el regidor de l'equip de govern, Gerard Fossas (CiU), després que l'edil d'ERC, Toni Riera, traslladés la queixa de diversos veïns que van sentir aldarulls, el soroll d'una trencadissa de vidres i van veure la intervenció de la policia catalana.

Fossas va confirmar que fa uns dies van venir un grup de nois a Campdevànol a passar-hi quatre dies. Aquests joves formaven part d'un camp de treball que es va fer a la font del Querol promogut per Càritas, l'organització pertanyent a l'església catòlica. Una de les monitores que coneixia a Fossas es va posar en contacte amb el regidor i li va demanar si tenien un lloc per dormir. Tenint en compte que l'Ajuntament gairebé sempre oferia el pavelló municipal perquè els grups d'escoltes, esplais, etc. hi poguessin anar dormir i actualment està en obres, l'espai alternatiu era el centre cívic situat a la plaça Clavé, al costat de l'Ajuntament. ''És una cosa que fan sense pressupost i ho tenen subvencionat; per tant, no busquen llocs on s'hagi de pagar com càmpings o albergs'', va apuntar.

Segons va explicar Fossas, un dels joves va patir un brot psicòtic i es va barallar amb un altre noi. En la batussa sembla ser que s'hauria trencat un vidre. Per aturar la disputa van intervenir-hi els monitors i els Mossos d'Esquadra. L'endemà el propi director de Càritas es va personar al municipi campdevanolenc per emportar-se els dos nois. ''Em sap greu per l'aldarull que van haver de patir els veïns, els monitors i la resta de nois'', va lamentar. En aquest sentit, Riera va qüestionar si el centre cívic era el millor recinte per deixar-hi dormir a un grup d'adolescents.
 

El regidor Gerard Fossas va explicar el què havia passat al centre cívic Foto: Isaac Muntadas


Càritas va pagar els danys

L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, va especificar que l'Ajuntament no té per costum deixar que ningú dormi al centre cívic, però que al demanar-ho una associació històrica com Càritas ''havia de prevaldre el contingut social de l'actuació sobre qualsevol factor''. Evidentment, Manso va aclarir que tot i no està habilitada per dormir-hi, es tracta d'una instal·lació municipal que l'Ajuntament pot utilitzar. ''Per un tema de convivència amb els veïns no és una praxi habitual'', va puntualitzar.

Manso va deixar clar que Càritas és una institució ''més que respectada'' i, just després de produir-se la problemàtica, van assumir la responsabilitat dels actes d'aquests dos nois. L'associació tenia una assegurança de responsabilitat patrimonial i es va oferir immediatament per fer-se càrrec dels costos del vidre i de tot el què s'hagués trencat. ''Si ens ho tornessin a sol·licitar els hi deixaríem estar-hi. Altre cosa és que es convertís en un hotel'', ha assenyalat.
 

En la baralla sembla ser que s'hauria trencat un vidre que Càritas pagarà Foto: Isaac Muntadas