Campdevànol

Campdevànol aprova una modificació de crèdits per pagar dues multes de Carreteres i l'ACA

La primera té a veure amb la construcció del centre d'atenció de visitants de la Font del Querol i es podria retirar. ERC va votar-hi en contra mentre que MES i la CUP es van abstenir

per Isaac Muntadas , Campdevànol, 30 de juliol de 2018 a les 12:29 |
El centre d'atenció de visitants de la Font del Querol es va començar a construir al costat de la GI-401 | Isaac Muntadas
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la sessió plenària del passat dijous al vespre, l'Ajuntament de Campdevànol va aprovar una modificació de crèdit per poder pagar dues sancions imposades per la Xarxa de Carreteres de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Per abonar aquestes dues multes, l'alcalde del municipi, Joan Manso (CiU), va consignar una partida de 15.360 euros; tot i que el consistori desconeix quin serà l'import que haurà de pagar finalment -teòricament serà inferior als diners previstos inicialment-. ''No sabem quina és la realitat i la situació jurídica'', va assenyalar el batlle campdevanolenc.

La primera sanció, provinent de Carreteres, ve motivada per la construcció del centre d'atenció de visitants de la Font del Querol que s'està acabant de construir just al costat de la GI-401 -la carretera que porta fins a Gombrèn-. Segons Manso, el consistori va presentar aquest projecte a informació i, posteriorment, va ser validat per la Comissió Territorial d'Urbanisme. Tot i així, quan es va entrar en la fase d'autorització, Carreteres va exigir a l'Ajuntament que havia de fer recular 30 centímetres la construcció del pàrquing respecte la carretera i els va imposar aquesta sanció. L'alcalde va revelar que té una reunió pendent amb el director general de Carreteres del nou govern de la Generalitat per aclarir aquest malentès.

 

El ple municipal de Campdevànol del passat dijous al vespre Foto: Isaac Muntadas


De fet, Manso va apuntar que el director dels Serveis Territorials de Girona va prometre'ls-hi que retirarien aquesta sanció; tot i que aquest compromís encara no s'ha plasmat per escrit en cap paper. L'alcalde campdevanolenc va titllar la situació com a ''surrealista'' perquè el municipi ha hagut de fer front a situacions més conflictives en què es va poder arribar a un pacte amb l'administració. El cas més recordat és el de les lletres de ferro de Campdevànol que es van col·locar sobre el voral al costat de la N-260 i que van generar un conflicte amb Foment que es va poder solucionar.


El portaveu d'ERC, Toni Riera, es va quedar més tranquil quan va saber que la sanció tenia números de retirar-se. Tot i així, el regidor republicà va demanar-li a l'alcalde el perquè l'Ajuntament havia d'assumir momentàniament aquesta sanció quan el responsable d'aquest equipament és el Consell Comarcal (el titular de l'obra). L'alcalde va emplaçar a Riera a què l'acabés de deixar negociar amb Carreteres per veure si finalment aconseguia que no s'apliqués la sanció. ''Seria surrealista que amb Foment s'aconseguís un acord i amb Carreteres no poguéssim'', va assegurar.
 

Les lletres de ferro de Campdevànol al costat de la N-260 Foto: Isaac Muntadas


L'ACA també sanciona el consistori

Pel què fa a la sanció de l'ACA, té relació amb el canal del Martinet. El batlle va explicar que ara feia un temps va venir un inspector a validar la situació d'aquest espai. Des de l'Ajuntament ''amb tota la bona fe del món'' es va explicar-li quina era la situació del canal i tota la cronologia de la negociació amb l'ACA. La visita d'aquest inspector va acabar amb una sanció de 5.360 euros. L'Ajuntament va estudiar de recórrer aquesta multa, però al final es va decidir passar per caixa en veure que el fet d'iniciar un contenciós administratiu -havent de pagar advocats, etc- podia arribar a sortir més car que la pròpia sanció.

Els diners per pagar aquestes sancions provenen del fons de contingència -uns 10.000 euros que es doten any a any i normalment no s'utilitzen sinó hi ha alguna situació sobrevinguda- i el romanent de tresoreria. L'equip de govern de CiU es va quedar sol alhora d'aprovar aquesta modificació de crèdits; tot i que només va tenir l'oposició frontal d'ERC -amb un vot en contra-, ja que MES i la CUP es van abstenir.
 

L'ACA també ha sancionat el consistori en relació el canal del Martinet Foto: Isaac Muntadas

 

Participació