El Consell Comarcal donarà 2.500 euros per pagar intèrprets per sords

Les persones sordes del Ripollès podran disposar del serveis d'interpretació per qualsevol activitat que desitgin

Membres del Consell Comarcal, la Fesoca i l'APS del Ripollès
Membres del Consell Comarcal, la Fesoca i l'APS del Ripollès | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
24 de juliol del 2018
Actualitzat el 25 de juliol a les 10:41h
Aquest dimarts a la tarda, representants del Consell Comarcal del Ripollès, la Federació de Persones Sordes de Catalunya i l'Associació de Persones Sordes del Ripollès han signat, per segon exercici consecutiu, un conveni per atorgar 2.500 euros a l'APS del Ripollès perquè puguin cobrir els costos del servei de cobertura de llengua de signes per totes aquelles activitats que necessitin.

El president del Consell Comarcal, Joan Manso (CiU), ha explicat que cal ajudar a les persones sordes a integrar-se d'una manera més activa en el seu dia a dia social, cultural i amb les relacions amb l'administració pública o les autoritats mèdiques. En definitiva, l'ens comarcal pretén garantir l'accessibilitat d'aquestes persones a qualsevol esdeveniment o necessitat que se'ls plantegi. L'APS del Ripollès podrà decidir quines són les seves prioritats i només haurà de justificar el volum dels serveis d'interpretació anuals davant del Consell per tenir accés als diners estipulats.
 

Manso i Casellas signant el conveni Foto: Isaac Muntadas


Manso ha recordat que la comarca del Ripollès només té 26.000 habitants i, com que ''som pocs'', tothom ha de tenir les mateixes oportunitats i capacitats d'accedir en condicions d'igualtat a les realitats o elements d'interès que es puguin donar a la comarca. El president de l'ens ha assenyalat que cal normalitzar aquesta realitat existent a la comarca que es pot plasmar en molts actes que s'hi fan. ''És una realitat que hi és'', ha insisitit. En aquest sentit, Manso ha rememorat un instant que il·lustra a la perfecció el sentit d'aquest conveni. El president ha recordat que, durant la històrica concentració per la pau a Ripoll que es va produir el passat mes d'agost a davant del Monestir en motiu dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A perpetrats per joves de la població, també hi havia l'APS del Ripollès acompanyats per un intèrpret. ''Han de poder participar en tots els actes i això va ser molt positiu'', ha apuntat.

El president de la Fesoca, Albert Casellas, s'ha mostrat molt satisfet de la ''sensibilitat'' que té el Consell Comarcal respecte les persones sordes. ''Ens hem d'igualar en drets amb les persones oients i cal que entre tots anem trencant les barreres que encara queden'', ha dit. Casellas també creu que, en els propers anys, l'aportació econòmica del Consell serà superior per seguir millorant la qualitat de vida de les persones sordes.
 

El president de la Fesoca, Albert Casellas, ha explicat que cal seguir trencant barreres per igualar les oportunitats entre les persones oients i les sordes Foto: Isaac Muntadas