S'estrena la ruta de la riera de les Llosses, entre Ripoll i Matamala

L'itinerari és de catorze quilòmetres i ha permès recuperar l'antic camí de ral

Imatge dels participants de l'estrena de la ruta
Imatge dels participants de l'estrena de la ruta | Consorci del Ter
Redacció
24 de juliol del 2018
Actualitzat el 25 de juliol a les 10:17h
El Consorci del Ter, en col·laboració amb els ajuntaments de Ripoll i Les Llosses, ha recuperat l'antic camí de ral que connecta Santa Maria de Matamala amb Ripoll i que ressegueix bona part de la riera de les Llosses. Aquesta ruta és una dels afluents del Ter, en el què s'hi poden trobar gorgs, salts d'aigua i paisatges de muntanya. 

L'itinerari, de dificultat moderada, té 13,86 quilòmetres i és apte per a senderistes, bidireccional i de pendent suau. Amb la col·laboració de la xarxa de senders Itinerànnia, s'ha senyalitzat la ruta per tal que s'hi pugui accedir sense dificultat. 

Al llarg del recorregut es poden trobar tot tipus de paisatges com boscos de rivera o bé prats i pastures. La fauna més abundant és la d'ambients forestals, amb diversos tipus d'ocells, esquirols, porcs senglars o guilles. 

La ruta es va estrenar el passat dissabte 21 de juliol amb una caminada organitzada per el Consorci del Ter amb col·laboració dels ajuntaments de Ripoll i Les Llosses, els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Itinerànnia, Ripollès Desenvolupament i el Centre Excursionista de Ripoll. 

La informació de l’itinerari es pot consultar a les cartelleres d’inici de la ruta, a la web i aplicació d’Itinerànnia, a wikiloc i properament a la web de la Ruta del Ter, a l’apartat de rutes dels afluents.