La piscina de Ripoll millorarà la seguretat amb un dispositiu anti-ofegament

L'Ajuntament de Ripoll és el líder de la iniciativa però comptarà amb l'ajuda del Consell Comarcal, que hi aportarà 13.000 euros

La piscina municipal de Ripoll tindrà un nou dispositiu anti-ofegament
La piscina municipal de Ripoll tindrà un nou dispositiu anti-ofegament | ACN
Isaac Muntadas
18 de juliol del 2018
Actualitzat a les 9:54h
La piscina municipal de Ripoll millorarà la seva seguretat amb un nou dispositiu anti-ofegament. L'Ajuntament ripollès és qui lidera el projecte però comptarà amb la inestimable col·laboració del Consell Comarcal del Ripollès, que hi aportarà una partida de 13.000 euros provinents del romanent líquid de tresoreria de l'ens. Entre altres coses, l'increment de la seguretat d'aquest espai evitarà que es torni a repetir la tragèdia del mes de juny de l'any passat, en què una nena de quatre anys de Campdevànol va morir ofegada al vas d'aigua de la piscina destinada als infants mentre estava realitzant una sessió del curs de natació escolar d'educació infantil.

El president del Consell, Joan Manso (CiU), ha explicat que l'ens gaudeix d'una situació econòmica ''favorable'' i que sempre ajudarà a impulsar projectes amb una clara vocació comarcal ''i equipar una piscina d'ús comarcal amb un sistema anti-ofegament, ho és''. Evidentment, el cost d'aquesta operació s'elevarà molt per sobre dels 13.000 euros que hi aportarà el Consell Comarcal i va a càrrec principalment de l'Ajuntament de Ripoll i la Diputació de Girona. El conseller d'ERC, Roger Bosch, que alhora és regidor del consistori ripollès, ha valorat ''molt positivament'' aquesta partida per millorar la seguretat de la piscina.

112.760 euros en diversos suplements de partides

A banda de la partida per la millora de la seguretat de la piscina municipal de Ripoll, en el ple del Consell Comarcal celebrat aquest dimarts al vespre s'ha aprovat per unanimitat la modificació de crèdits finançats amb romanent líquid de tresoreria per un import de 122.760 euros. El conseller de Pressupostos, Lluís López (MES), ha detallat quines eren les partides pressupostàries ja consignades que s'ampliaven amb diversos suplements. López ha destacat una partida per un import de 14.500 euros per l'adquisició de nou equip informàtic per poder cobrir l'ampliació dels serveis tècnics del Consell. En aquesta mateixa línia, també hi haurà una partida de 15.800 euros pel nou mobiliari que s'ubicarà a l'edifici de l'ens un cop s'acabin les obres de la nova distribució.

El Consell Comarcal del Ripollès també ha aprovat una partida de 5.000 euros que aniran destinats a pagar l'increment d'hores d'un dels treballadors de la casa per cobrir la baixa d'un altre. El FEDER comarcal augmentarà el seu pressupost amb dues noves partides: una per un import de 6.432,45 euros i una altra de 12.067,55 euros relacionada amb la comunicació del projecte. L'adquisició de de deu nou boxs pel Refugi d'Animals del Ripollès per 20.950 euros i una ajuda per la xarxa de camins Itinerànnia per valor de 18.510 euros són les altres dues partides més destacades.

López també ha volgut destacar una sèrie de partides que es corresponen a retribucions bàsiques que estaven poc dotades per l'exercici pressupostari d'aquest any 2018 i que ara s'han ampliat. Per exemple, hi hauria 3597,56 euros destinats a les relacions institucionals en òrgans de govern; 745,30 euros en territori i sostenibilitat o 1.013,53 en esports, entre d'altres. Tots aquests diners són per sufragar dietes i desplaçaments. Cal destacar que el Consell Comarcal també repartira 19.000 euros en forma de subvencions entre els 19 municipis de la comarca -1.000 euros per municipi-.
 

El conseller de Pressupostos, Lluís López (MES), ha detallat quines són les partides que rebran suplements Foto: Isaac Muntadas