Una empresa relacionada amb el món del metall s'instal·larà a la Colònia Llaudet de Sant Joan

L'empresa bagenca PROTERME, dedicada al tractament tèrmic de peces metàl·liques, generarà una quinzena de llocs de treball al municipi i hi invertirà 300.000 euros

Redacció
06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:44h
L'alcalde Ramon Roqué dirigint una visita en una  nau de la Colònia Llaudet fa uns anys
L'alcalde Ramon Roqué dirigint una visita en una nau de la Colònia Llaudet fa uns anys | Joan Garcia, La Veu de Sant Joan
Ha costat d'arrencar, però sembla que la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses es pot tornar a convertir en un motor econòmic del Ripollès com en temps pretèrits. El municipi santjoaní torna a estar d'enhorabona, ja que l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) i l'empresa PROTERME han signat la compravenda de la parcel·la 5 on hi ha la nau industrial de la Colònia Llaudet per un preu total de 131.157 euros, en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde de la vila, Ramon Roqué.

PROTERME és una empresa que té la seva seu al municipi d'Artés (Bages) i va ser fundada l'any 2010. Durant aquests vuit anys, aquesta companyia s'ha dedicat principalment al tractament tèrmic de peces metàl·liques. Aquesta societat disposa de cinc línies de forns en continu i el tractament tèrmic es realitza per procés bainític per mitjà de sals. Els seus clients principals són empreses estampadores que bàsicament fabriquen components d'automoció.

PROTERME ha apostat per la compra d'una nau a la Colònia Llaudet per tal de diversificar la seva activitat i continuar amb el seu pla de creixement pels propers anys. Està previst que l'empresa faci una inversió de 300.000 euros en les seves noves instal·lacions i creï una quinzena de llocs de treball. Aquesta companyia s'instal·larà a la parcel·la número 5, que té una superfície de 1.438 m2 i on s'hi ubica una nau en planta baixa.

La Colònia Llaudet creix

Amb la instal·lació d'aquesta nova empresa en aquesta nau, la Colònia Llaudet continua creixent. Cal recordar que aquesta colònia disposa d'un total de 6,5 hectàrees, una xifra que es dobla a 13 hectàrees si es compta la superfície total d'aquest polígon de caràcter supramunicipal. L'INCASÒL n'és propietari des de l'any 2006 quan va adquirir aquesta colònia i les naus de la fàbrica de més recent construcció a la societat Hilaturas Llaudet SA (HILLSA). Ara farà dos anys, l'INCASÒL, a través d'una estreta col·laboració amb l'Ajuntament, van comercialitzar la parcel·la número 9 de la Colònia Llaudet. Un espai que actualment és ocupat per l'empresa Artesania Pirineu, que es dedica al disseny, fabricació i comercialització de productes de decoració per la llar. L'arribada d'aquesta companyia va suposar una inversió de més de 2 milions d'euros i la creació de nous llocs de treball.

Amb aquesta nova implantació es consolida el desenvolupament del sector industrial de la Colònia Llaudet, que es preveu que estarà totalment urbanitzada durant l’any 2020, i que ja compta amb altres empreses interessades en ubicar-s’hi o en ampliar l’activitat industrial que ja desenvolupen al poble i a la comarca.