Ripoll formigonarà la pista de Llaers per trams durant aquest juliol

Les obres tindran un cost de 46.425,51 euros. Aquesta setmana també s'han acabat els treballs de millora del paviment de la plaça Major i del carrer de Sant Sebastià de Molló

Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:23h
Des d'aquest proper dilluns 9 de juliol fins al dia 27 d'aquest mateix mes, l'Ajuntament de Ripoll formigonarà els diferents trams que componen la pista de Llaers, la qual arriba fins aquest petit nucli urbà situat dins del terme de la capital del Ripollès. Aquesta actuació s'allargarà durant tres setmanes i provocarà que es talli la pista al trànsit de vehicles durant els dies laborables -entre setmana- i es restableixi durant el cap de setmana. Per tal de no fer tota aquesta actuació de cop i minimitzar les molèsties als veïns de la zona, les obres es dividiran en tres fases -una per setmana-.

La setmana del 9 al 13 de juliol es formigonarà el tram de coll de Beví. Seguidament, del 16 al 20 de juliol s'actuarà en els tres trams compresos entre la riera de Vallfogona fins al mas la Serra. Per acabar, la setmana del 23 al 27 de juliol s'arranjarà el tram d'accés a Sant Bernabé. Perquè a ningú li agafin per sorpresa aquestes obres, el consistori ripollès col·locarà cartells informatius a l'accés de la pista tant des de la carretera de Vallfogona com des de l'accés de Santa Maria de Besora (Osona). Les obres tindran un cost total de 46.428,51 euros i seran executades per l'empresa Construccions Icart SL. L'objectiu principal d'aquesta actuació és millorar l'accessibilitat a Llaers i garantir la seguretat i condicions d'ús d'aquesta pista forestal.
 

Els tres trams de formigonament de la pista de Llaers es faran entre setmana Foto: Ajuntament de Ripoll


Ok a la plaça Major i al carrer Sant Sebastià de Molló

És ben sabut que l'estiu és una bona època de l'any per executar obres a les poblacions, ja que hi ha molts ciutadans que marxen de vacances i no es generen tantes molèsties als veïns. A Molló s'han avançat al bullici que pot suposar el desembarcament de turistes de l'estiu i aquesta setmana han acabat els treballs de millora de paviment de la plaça Major i del carrer de Sant Sebastià, que han tingut un cost de 24.000 euros finançats per la Diputació de Girona.

Aquestes actuacions han consistit en arrencar el paviment vell d'aquesta zona, molt malmès per l'efecte de les nevades d'aquest passat hivern, i asfaltar de nou aquests dos carrers. Per millorar la mobilitat dels vehicles i l'ordenació del trànsit, en aquestes vies del casc antic també s'han pintat les places d'estacionament, dues de les quals estan reservades a persones amb mobilitat reduïda. Aprofitant que es feia aquesta actuació, l'Ajuntament també ha renovat les jardineries d'ambdós carrers amb la plantació i col·locació de noves jardineres al casc històric del nucli de Molló.
 

L'Ajuntament de Molló ha resafaltat el carrer Sant Sebastià perquè el ferm s'havia malmès per les nevades de l'hivern Foto: Ajuntament de Molló