Ripoll disposarà d'un nou vehicle per recollir el cartró i de cinc tòtems interactius

ERC ha lamentat que no s'apostés per un vehicle elèctric; tot i que l'equip de govern ha assegurat que ho farà tan aviat com sigui possible. Els republicans també demanen regular els continguts que es posin en els tòtems

Una furgoneta elèctrica a la plaça de Ripoll. De moment, per recollir el cartró es farà amb un vehicle de segona mà
Una furgoneta elèctrica a la plaça de Ripoll. De moment, per recollir el cartró es farà amb un vehicle de segona mà | Ajuntament de Ripoll
Isaac Muntadas
03 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:11h
L'Ajuntament de Ripoll disposarà d'un nou vehicle per fer la recollida de cartró del municipi. En principi, el consistori havia d'adquirir un nou cotxe elèctric a través d'una operació de rènting (es tracta d'un contracte de lloguer de vehicles o béns d'equipament a mitjà termini que inclou a les quotes els costos de manteniment, assegurança i reparació, sense opció de compra final del bé arrendat) valorada en un import de 5.445 euros. Al final, això no serà així i el consistori va donar de baixa aquesta partida a través d'una modificació de crèdits. En canvi, si que adquirirà una furgoneta mitjançant una operació de compravenda que suposarà un cost d'11.500 euros.

El portaveu d'ERC i cap de l'oposició, Roger Bosch, es va mostrar un pèl decebut per aquesta notícia, ja que l'equip de govern s'havia compromès a adquirir un vehicle elèctric per dur a terme la recollida de cartró. ''Per la tipologia de servei que havia de prestar, un vehicle elèctric podia funcionar i pensem que és una errada no apostar-hi'', va lamentar. El regidor del PDeCAT-DC i cap de l'àrea de Serveis Econòmics i Administració General, Josep Maria Creixans, va assegurar que continuen pensant que un vehicle elèctric és la millor opció per dur a terme aquesta tasca i ha promès que hi apostaran. El problema principal és que el cost d'un vehicle elèctric que tingués les característiques adequades per portar el cartró pujava fins a gairebé uns 80.000 euros.

L'alcalde de la vila, Jordi Munell, va explicar que l'Ajuntament va provar una furgoneta que els hi va deixar la Diputació de Girona a través del Consorci de les Iniciatives Locals pel Medi Ambient (CILMA). La problemàtica és que el cartró; tot i ser poc pesat, és molt voluminós i ocupa un espai considerable. Per aquest motiu, el consistori està a l'espera que aparegui un nou model de vehicle elèctric que reuneixi aquestes condicions -ho farà properament-. Creixans va subratllar que havien actuat amb celeritat perquè l'actual vehicle de cartró no reunia les mesures de seguretat idònies. De moment, aquest vehicle de segona mà servirà per transportar el cartró i, quan s'adquireixi el vehicle elèctric, la furgoneta passarà a formar part de la brigada d'obres. Munell va voler elevar el compromís del consistori amb el medi ambient assegurant que la regidoria de Seguretat, des del moment en què es va fer la E-Fira durant la Fira de les 40 Hores, ja va començar a valorar de canviar el segon vehicle de la policia local per un cotxe elèctric i sostenible.

Cinc tòtems pel rètol lluminós del teatre Comtal

L'Ajuntament també va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit per donar de baixa el rètol lluminós del teatre Comtal i utilitzar els 6.081,07 euros d'aquesta partida per fer una operació de rènting de cinc tòtems interactius que se situaran en diversos punts de Ripoll. En aquesta ocasió, Bosch va explicar que l'Ajuntament els hi havia dit que hi havia la possibilitat que aquests tòtems s'autofinancessin a través de la publicitat que s'hi contractés; per tant, el regidor republicà volia saber si s'acollirien a una ordenança concreta o se n'hauria de crear una d'específica. Bosch va recordar que aquests tòtems s'instal·laran el llocs estratègics de la població i s'hauria d'evitar que certa publicitat ''no desitjada'' com el famós cartell de davant del Consell Comarcal en què La Caixa anunciava pisos a Sant Joan en comptes de la Portalada no es tornés a repetir.

Creixans va respondre-li que, en principi, aquests tòtems no estan pensats per acollir-hi publicitat i que això seria una possibilitat ''remota''. El regidor de l'equip de govern va apuntar que s'hauria de fer una ordenança per regular-ho i que es prioritzessin les empreses de Ripoll per donar una bona imatge de la vila.
 

L'anunci de pisos de Sant Joan de CaixaBank col·locat en un cartell publicitari de Ripoll al carrer del Ter Foto: ERC Ripoll