Campdevànol

Les Brigades Joves de Campdevànol ja van per feina

Quatre joves del municipi, d'entre 16 i 20 anys, han estat seleccionats per treballar pel consistori -a la brigada municipal o en tasques administratives- durant el mes de juliol

per Isaac Muntadas , Campdevànol, 2 de juliol de 2018 a les 13:35 |
Els quatre joves que formen part de les Brigades Joves de Campdevànol acompanyats per la regidora de Joventut, Blanca Sánchez (a l'esquerra) i la tècnica de Joventut del Consell Comarcal, Carina Jové | Isaac Muntadas
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tercera edició de les Brigades Joves de Campdevànol ja està en marxa des d'aquest mateix dilluns. Aquest matí, la regidora de Joventut del consistori campdevanolenc, Blanca Sánchez (CiU), ha estat l'encarregada de presentar aquest projecte. La iniciativa consisteix en què l'Ajuntament ajudi als joves del municipi d'entre 16 i 20 anys a tenir la primera presa de contacte amb el món laboral de la manera ''menys traumàtica'' possible. Enguany, el consistori ofereix un total de quatre places per poder treballar a l'Ajuntament: tres per fer-ho a la brigada municipal i una per a tasques administratives.

La regidora de Joventut també ha explicat que, un dia la setmana, els joves seleccionats tindran una jornada de formació amb la tècnica de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès encarregada de dirigir el projecte, Carina Jové. Durant la jornada de formació, els joves aprendran a realitzar un currículum vitae correctament o a preparar-se per afrontar una entrevista de feina amb les màximes garanties d'èxit.


12 joves hi aspiraven

Al principi, en aquesta nova edició de les Brigades Joves de Campdevànol s'hi van presentar un total de 12 joves. Per poder optar a algun dels quatre llocs de feina que s'oferien, els joves havien d'estar empadronats de forma obligatòria a Campdevànol i tenir el títol d'ESO, entre altres requisits. Dos d'aquests joves van quedar exclosos per no disposar del títol de secundària i només cinc es van presentar a la prova de selecció duta a terme al Consell Comarcal per un jurat imparcial. ''Els altres cinc devien trobar alguna altra feina o es van decantar per un altre projecte'', ha apuntat. Dels cinc aspirants van entrar quatre nois; mentre que l'única noia que es va presentar a l'examen va quedar-ne exclosa per obtenir la puntuació més baixa del procés de selecció.


Els quatre joves seleccionats tindran un contracte de treball temporal de mitja jornada i treballaran en horari de matins de dilluns a divendres durant tot el mes de juliol. Els tres nois de la brigada municipal faran un horari de 8 a 12; mentre que el que estarà a l'oficina treballarà de 10 a 2. Els nois cobraran 545 euros bruts per la feina feta durant tot aquest mes.
 

Tres dels joves treballaran a la brigada municipal i l'altre en tasques administratives Foto: Isaac Muntadas

 

Participació