Mor Joan Vilalta, històric líder de la patronal del Ripollès

L'expresident de la UIER durant 27 anys va morir aquest diumenge

Joan Vilalta va morir aquest diumenge a Ripoll
Joan Vilalta va morir aquest diumenge a Ripoll | ACN
Redacció
02 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:43h
L'històric líder de la patronal del Ripollès, Joan Vilalta, va morir aquest diumenge al matí, a Ripoll, a l'edat de 90 anys. L'expresident de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès (UIER) durant 27 anys (1982-2011) va ser una persona molt important en el creixement i el desenvolupament econòmic de la comarca. 

Vilalta va ostentar diversos càrrecs d'alta rellevància en el teixit empresarial català, ja que va ser vocal de la junta directiva de Foment del Treball Nacional (1984-2011); vicepresident de la FEPIME; vocal de l'assemblea general de la CEOE i la CEPYME i, actualment, era membre del Consell Rector de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), de la qual en va ser vicepresident del 2009 al 2014. També va tenir càrrecs a La Caixa o a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona. Pel què fa a la comarca, Vilalta va ser membre de la Fundació Eduard Soler de 1996 a 2011 i vicepresident (2007-2011) del Consorci Ripollès Desenvolupament. 

Al llarg de la seva trajectòria vital, Vilalta va ser guardonat amb la medalla President Macià de la Generalitat de Catalunya; la medalla al mèrit del Transport de la Generalitat de Catalunya o la medalla Paül Harris Fellow del Club Rotary Internacional. Aquest dimarts, a les 12, se li farà una cerimònia al tanatori de Ripoll i el proper dissabte a 2/4 d'11 es farà una missa en el seu record al Monestir de Ripoll.