La comunitat musulmana de Ripoll organitza un esmorzar popular per la concòrdia

L'acte celebrat per la fi del Ramadà tenia per objectiu tancar cicatrius dels atemptats de Barcelona i Cambrils

L'esmorzar organitzat per la comunitat musulmana a Ripoll
L'esmorzar organitzat per la comunitat musulmana a Ripoll | ACN
Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:50h
El poble de Ripoll no és el mateix des dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Els autors de l'atac procedents de la localitat de Ripoll han causat una escletxa entre la comunitat musulmana i els veïns de la població. Per això, des de les mesquites del poble s'ha organitzat un esmorzar per normalitzar la situació i apropar als ciutadans la cultura musulmana. 

L'esmorzar, organitzat per la comunitat musulmana Annour, s'ha celebrat aquest dissabte i ha comptat amb l'assistència d'un centenar de persones. "La relació abans era bona, i ara també ho és, però actes com aquest serveixen per poder-nos conèixer encara millor", ha explicat l'alcalde Jordi Munell.

A l'esmorzar hi han participat representants i fidels de les dues mesquites. L'Ali Yassine, president de la comunitat Annour, ha explicat que l'objectiu és fusionar-se. Això sí, ha deixat clar que per fer-ho els cal un espai més gran. "Aquí només hi caben 140 persones, i l'altra local també és petit. Necessitem un lloc gran", ha assenyalat.

A més del generós esmorzar -on s'han pogut degustar més d'una quinzena d’aliments típics de la cultura musulmana- també s'han fet visites guiades a la mesquita. Un representant de la comunitat ha estat explicant a totes aquelles persones que s'han interessat les particularitats de la religió que practiquen.

Un representant de la mesquita explicant com funciona. Foto: ACN


A l'acte també hi han acudit veïns de Ripoll que no són musulmans. Un habitant de la localitat, Josep Jordà, ha convidat a la concòrdia: “Ens hem d’anar coneixent”. Yassine ha assenyalat que això els satisfà molt perquè significa la normalització de la convivència. Una convivència que l'alcalde de la localitat, Jordi Munell, considera que "no s'ha vist mai trencada", malgrat els atemptats perpetrats per veïns de Ripoll fa deu mesos. Precisament, Jordà explica que "el què va passar va ser un cop molt dur per a tot el municipi, però hem de tirar endavant i recordar que qui pitjor ho ha passat ha estat la comunitat musulmana".

La veritat sobre l'imam

Munell ha tornat a carregar contra el govern espanyol i ha exigit "saber la veritat" en relació a l'imam de Ripoll que va captar els joves que van acabar atemptant a Barcelona i Cambrils. "El dol només el passarem quan sapiguem tota la veritat sobre aquest personatge, i la realitat és que algú no vol explicar tot el que sap", ha lamentat.

En aquest sentit, Munell recorda que Abdelbaki Es Satty va ser confident del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). "És un repte que ens hem plantejat com a societat de Ripoll. Poder tancar el cicle coneixent la veritat que no es posa sobre la taula", ha assenyalat el batlle.

Des de la comunitat musulmana ja han avançat que faran "més actes com aquest" perquè consideren que és "una bona manera" de "mostrar-se i integrar-se", entre la societat de Ripoll.