Pau Zamora i Tina Bes s’imposen en un espectacular Trail Ulldeter

La classificació general de les Buff Missionx3 en la Marathon resta molt oberta, mentre Mireia Pons i Rubén Hernández consoliden el seu lideratge en la versió Trail

Tina Bes ha vençut en la Marathon del Trail Ulldeter d'aquest diumenge.
Tina Bes ha vençut en la Marathon del Trail Ulldeter d'aquest diumenge. | Oriol Batista.
Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:52h
El Trail Ulldeter i la Vall de Camprodon han estat l’escenari de l’entrega més alpina de les Buff Missionsx3, en una jornada esplèndida i calorosa que ha reunit a 1.100 apassionats de les curses de muntanya. Les Buff Missionsx3 han creuat l’equador del certamen en una cursa vibrant on han destacat per damunt de tots Pau Zamora i Tina Bes, que s’han imposat a la Marathon.
 
Camprodon s’ha convertit aquest cap de setmana en la capital catalana de les curses de muntanya, que ha reunint bona part dels aspirants a aconseguir les Buff Missionsx3 i a molts corredors que volien conèixer l’espectacular entorn d’aquesta màgica vall. La competició s’ha disputat en les tres distàncies del circuit, amb la novetat de la versió Ulldeter 3x3 en la Marathon que consistia en completar el recorregut en tres relleus.
 

Pau Zamora ha guanyat la Marathon del Trail Ulldeter. Foto: @klassmarktrail


En la distància més llarga, la Marathon de 44 kilòmetres amb 2.500 metres de desnivell positiu, Pau Zamora del BUFF® Pro Team ha estat el gran dominador i ha comandat la prova de principi a final. La sortida de Zamora ha estat fulgurant i tan sols Ion Erdaide (Team Land) ha estat capaç d’aguantar-li el ritme durant els primers kilòmetres, mentre que Marc Sabater (Adidas Terrex) intentava no perdre’ls de vista. A la carena d’accés al coll de Tres Pics, a la part més alpina de la cursa, Pau Zamora ha canviat el ritme i s’ha quedat sol al capdavant de la prova. Per darrera els seus perseguidors perdien força i les posicions canviaven amb el pas dels kilòmetres, fet que ha provocat que Zamora ampliés el seu avantatge fins a gairebé 8 minuts al kilòmetre 28. El de BUFF® ha guanyat la Marathon amb un temps de 4:46:46, per davant d’Alberto Vinagre (BTR Pro Team) amb 4:49:41 i de Sergi Masip (Flexor Runners 42.2), que amb 4:55:54 ha tancat el podi. En aquest tweet de @klassmarktrail podem veure Pau Zamora durant la Marathon: