Ripoll

El Rotary Club i l'Obra Social «La Caixa» donen 40.000 euros a les residències geriàtriques del Ripollès per comprar material

El Consell Comarcal del Ripollès també col·labora amb la causa aportant-hi 1.000 euros. Se'n beneficien sis residències i l'Hospital de Campdevànol

per Isaac Muntadas , Ripoll, 15 de juny de 2018 a les 15:17 |
Foto de família amb representants del Rotary Club, l'Obra Social ''La Caixa'', les residències, el Consell Comarcal i polítics de la comarca | Isaac Muntadas
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Rotary Club del Ripollès i l'Obra Social ''La Caixa'' han procedit aquest dijous al matí, al Consell Comarcal del Ripollès, a fer l'entrega d'un donatiu de 40.000 euros per comprar nou equipament per sis residències geriàtriques de la comarca -Fundació Guifré i Residència Sant Eudald (Ripoll), Fundació Vella Terra (Campdevànol), Residència Vall de Ribes (Ribes de Freser) Fundació privada municipal Emma (Sant Joan de les Abadesses) i Residència geriàtrica municipal de Camprodon- i l'Hospital de Campdevànol.

Enguany, s'ha decidit fer l'entrega de donatius al Consell Comarcal perquè també és la seu del Consorci de Benestar Social del Ripollès -és un ens participat al 50% pel Consell-, el qual s'ha implicat en aquesta iniciativa fent d'enllaç entre els centres geriàtrics i els dos organitzadors. La presidenta del Rotary Club del Ripollès, Manoli Vega, ha començat recordant que el Rotary Club del Ripollès és una associació formada per professionals i empresaris que pertanyen a un ens més gran com és el Rotary Internacional -una organització filantròpica d'abast mundial-.


Aquest any, el Rotary Club del Ripollès ha treballat en la recaptació de fons per les institucions geriàtriques de la comarca. Per fer-ho, aquesta entitat va organitzar el passat dia 17 de maig la III Nit solidària del Ripollès, un sopar solidari que es va celebrar a l'església de Sant Pere de Ripoll. Vega s'ha mostrat molt satisfeta per acomplir l'objectiu que es va proposar a l'inici del seu mandat, que va començar el passat 1 de juliol de l'any passat i s'acaba d'aquí quinze dies. A més, la presidenta del Rotary Club comarcal ha volgut agrair la col·laboració de l'Obra Social ''La Caixa'', de qui ha dit que ha estat ''el principal i més destacat contribuent''.

Precisament, a l'acte també hi ha assistit una representant de l'Obra Social ''La Caixa'' com és la cap d'àrea de la Garrotxa i el Ripollès, Montse Benítez, i el director de banca d'institucions, Carles Juanola. Benítez ha assegurat que, des de bon principi, es van entendre amb el Rotary Club perquè una de les branques prioritàries de l'Obra Social ''La Caixa'' consisteix en assistir a la gent gran. ''El projecte de fer una renovació de material de primera necessitat per ajudar les residències, no només va fer que contribuíssim un any més en aquest projecte sinó que incrementéssim la participació'', ha apuntat.

 

La presidenta del Rotary Club, Manoli Vega, ha fet de mestra de cerimònies en l'entrega d'aquest donatiu a les residències Foto: Isaac Muntadas


40.000 euros en material geriàtric


Aquesta quantitat considerable de diners permetrà a les sis residències geriàtriques i a l'Hospital de Campdevànol adquirir cinc grues de bipedestació, tretze protectors de barana, material audiovisual per a l'estimulació sensorial, cinc butaques geriàtriques de relax, vuit trapezis de llit, un coixí de seient antiescares, una bàscula de cadira seca, tres matalassos antiescares, dos matalassos d'aire, una cadira de dutxa amb rodes, un llençol de transferències, tres taules amb rodes, una grua per deambular, un arnès abdominal, un arnès inguinal, un aparell d'electrocardiograma, tres butaques basculants, quatre teloneres de protecció, dos llits d'alzheimer i tres llits d'alzheimer amb baranes, trapezi, capçal i creuera.

Per la seva part, la consellera comarcal de Serveis a les Persones, Imma Constans (CiU), s'ha mostrat orgullosa de veure com, any rere any, de forma altruista aquestes institucions fan esforços per ajudar a les persones més desvalgudes. Constans ha recordat que el Ripollès és una comarca envellida, una dada que té un cantó positiu i negatiu alhora. La part bona és que les persones arriben a viure fins a una edat molt avançada i la dolenta, que en aquesta franja de la vida tenen moltes mancances. ''L'objectiu és que quan arribi el moment en què no ens puguem valdre tinguem els estris que ens facin la vida més fàcil i, alhora, que els treballadors de les residències puguin fer la feina amb més comoditat'', ha assenyalat.

Constans ha agraït l'esforç de les dues entitats i, sobretot, el del Rotary Club ja que coneix de primera mà que ha calgut reclutar molts voluntaris per poder tirar endavant activitats tan concorregudes com el sopar solidari. Per finalitzar l'acte, Constans i Vega han signat el conveni que ha de servir perquè el Consell Comarcal aporti 1.000 euros per comprar material per les residències.
 

La consellera comarcal de Serveis a les Persones, Imma Constans, ha recordat que el fet que el Ripollès sigui una comarca envellida té un cantó positiu i un de negatiu Foto: Isaac Muntadas

 

Participació