El Trail Ulldeter a Camprodon batrà rècords amb més de 1.000 participants

Aquest cap de setmana serà la segona de les tres carreres del circuit de curses per muntanya del Klassmark Trail

Diversos corredors tresquen muntanya amunt en una edició anterior del Trail Ulldeter.
Diversos corredors tresquen muntanya amunt en una edició anterior del Trail Ulldeter. | Marc Cargol.
Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:23h
La flama de les Buff Missionx3 continua ben viva. Aquest cap de setmana cremarà a Camprodon. Després de l'assalt del Trail Cap de Creus (15 d'abril), i del Trail Ulldeter (17 de juny), agafarà el relleu per a continuar il·luminant un dels circuits de curses per muntanya més prestigiosos del calendari. I ho farà amb rècord de participació: més de 1000 corredors viatjaran fins a la Vall de Camprodon per a donar color i forma a l'edició més alpina dels últims temps.

El Trail Ulldeter tornarà a ascendir fins als 2.500 metres d'altitud (coll dels Tres Pics) en la seva distància estrella, la Marathon. Un recorregut, al costat del Trail i l'Express, que començarà a definir la classificació general d'unes Buff Missionx3 que viuran el seu desenllaç al Trail Catllaràs del 22 de juliol.

Els corredors més matiners seran els de la Marathon. A les set del matí es donarà el tret de sortida dels 44 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu de la prova reina. Un itinerari renovat per tornar a coronar el Coll dels Tres Pics a fregar els 2500 metres d'altitud. Prats tocant el cel. Punts emblemàtics com la Pedra dels Tres Bisbats seguiran gaudint de protagonisme. El mateix que desitja prorrogar Rosa Navarro.

La corredora del Tuga Outdoor Team viatjarà a Camprodon per buscar la seva segona victòria en el circuit, després de la del Trail Cap de Creus, i refermar-se en la classificació general. No ho tindrà fàcil. Eli Gordón (Salomon Team) i Tina Bes (Club Trail Running Girona) també prendran la sortida de la Marathon. L'Eli vol sumar l'única prova de les Buff Missionx3 pendent en el seu palmarès i la Tina vol recuperar la corona obtinguda a Ulldeter 2016.

Un altre Bes, Toti, també és patrimoni d'Ulldeter. L'actual guanyador de la cursa de Camprodon, l'ha conquerit fins en tres ocasions, 2014, 2015 i 2017, les mateixes que s'alçava amb el circuit. La seva baixa al Trail Cap de Creus no li permetrà revalidar el títol de les BUFF® MISSIONx3, però aspira a signar el pòquer al Trail Ulldeter. El basc Ion Erdaide (Team Land Sport) i Ignasi Riuró (Esports Maverick), entre d'altres, pretenen evitar-ho. Aquest últim intentarà sumar els màxims punts possibles en el seu anhel d'endur-se la trilogia de Klassmark Trail.

A les vuit del matí arribarà el torn del Trail. És la distància més multitudinària del dia. Per davant, 24 quilòmetres i 1300 metres de desnivell positiu que ressegueixen part del recorregut de la Marathon. Mireia Pons (Inverse Team Trail) i Caitlin Fielder (Club Trail Running Girona) estan decidides a reeditar el duel del Trail Cap de Creus. Ruben Hernández (BTR Pro Team) arriba a Camprodon amb l'objectiu d'assolir el lideratge de les Buff Missionx3. Una victòria l'acostaria a l'objectiu, però noms com Zoel Codolà (Esports Maverick) també aspiren a la victòria del Trail.

L'última distància del dia serà l'Express. Klassmark Trail ha introduït un tercer recorregut en les tres parades de les Buff Missionx3 per obrir el marc a tots els corredors. A les nou del matí es donarà el tret de sortida als 14 quilòmetres i 900 metres de desnivell positiu del tercer itinerari. En ella hi seran dos dels protagonistes del primer assalt, Imma Boada (Ronhill Spain Team) i Roger Gómez (Trafach Bikes), per seguir sumant punts de cara al circuit.

El Trail Ulldeter aclarirà moltes incògnites de lesBuff Missionx3. La prova de Camprodon determinarà la sort de gran part dels corredors que han decidit córrer les tres carreres. Si resolen amb èxit l'alta muntanya, per davant només els quedarà l'escull del Trail Catllaràs (22 de juliol) per completar la missió. El simple fet de travessar la línia d'arribada es convertirà en la millor de les recompenses. Sembla fàcil, però per darrere hauran deixat quilòmetres i quilòmetres de pura muntanya.