Sheila Avilés i Agustí Roc guanyen la III Olla Vertical i Laura Orgué i Oriol Cardona la XII Olla de Núria

Les condicions excepcionals del temps han marcat aquesta edició de la popular cursa

L'atleta de The Elements, Sheila AVilés, ha guanyat la III Olla Vertical al Puigmal. | Josep Maria Montaner.
11 de juny del 2018
Actualitzat a les 9:36h
L'Olla de Núria, arribava a la XII edició aquest cap de setmana clarament marcada per l'estat del recorregut i l'excepcionalitat meteorològica de les últimes setmanes.

La III Olla Vertical

De primer, dissabte es va celebrar la III edició de l'Olla Vertical, que enguany estrenava recorregut. Un total de 110 participants van fer la sortida a les 11:30 h davant el Santuari de Núria.

El recorregut, que aquest cop ascendia al Puigmal, no va deixar indiferent els participants, que a la línia de meta en van destacar la bellesa i l'espectacularitat.

Els més ràpids a l'hora de completar la prova van ser Agustí Roc i Sheila Avilés. El de Girona va fer la prova amb un temps total de 46 minuts i 41 segons. El van seguir els atletes de La Sportiva, Nil Cardona (00:47:50 h) i Isaac Barti (00:47:53 h). En categoria femenina, l'atleta de The Elements va arribar al cim del Puigmal amb un temps de 51 minuts i 38 segons, per davant de la segona classificada, Gisela Carrión, amb Eli Gordón, tercera, amb un crono final de 00:55:56 h.

Agustí Roc, que ha vençut entre els homes a l'Olla Vertical, durant l'ascensió. Foto: Josep Maria Montaner.

La tarda de dissabte –amb l'arribada dels corredors allotjats a l'Olla_ es van desenvolupar múltiples activitats dirigides al públic infantil. La xerrada dels GRAE i el briefing van omplir l'auditori a les sis de la tarda. Seguidament, es va presentar el video de l'Olla Vertical i es va procedir l lliurament de dorsals èlit per als qui prendrien la sortida diumenge a la XIIa edició de l'Olla.

La XII Olla de Núria

Diumenge, a les nou del matí, els 700 corredors de la XII Olla de Núria, s'han col·locat a la línia de sortida després de passar un exhaustiu control de material.

La cursa, clarament de muntanya, ha patit unes condicions meteorològiques excepcionals, que s'han accentuat a mesura que avançava la cursa. Han estat aquestes condicions adversesles que han obligat els directors de la cursa, sempre  amb la millor intenció, a preservar i garantir el benestar dels participants, amb què controls i el públic assistent han neutralitzat la cursa al Coll de Finestrelles, essent el temps en aquest punt el temps final de la prova.

Oriol Cardona, amb el dorsal 5, ha estat el gran vencedor a la XII Olla de Núria, durant la sortida el matí de diumenge. Foto: Josep Maria Montaner.

Els més ràpids a fer-la han estat Oriol Cardona (01.01:22 h) i Laura Orgué (01:12:12 h). Han acompanyat l'Orgué al podi femení Clàudia Sabata, amb un temps de 01:18:06 h, i la gironina Tina Bes Ginesta, amb 01:22:10 h. En categoria masculina Antonio Alcalde (01:04:21 h), seguit d' Andreu Prost (01:05:03 h) han estat també llorejats junt amb Cardona.

La direcció i els participants han valorat molt positivament la cursa i el seu desenvolupament, així com la decisió de neutralitzar-la.

Les adverses condicions meteorològiques no han fet defallir el bon humor a l'Olla de Núria. Foto: Josep Maria Montaner.