Els CDR del Ripollès faran una jornada per la llibertat amb Albano Dante Fachín i Bea Talegón de ponents

La jornada se celebrarà aquest dissabte amb diversos actes al llarg del dia

El cartell de la jornada per la llibertat d'aquest dissabte que es farà a Ripoll
El cartell de la jornada per la llibertat d'aquest dissabte que es farà a Ripoll | CDR Ripollès
Redacció
08 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:14h
Els cinc CDR's del Ripollès (Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Vall de Camprodon i Vall de Ribes) s'han unit per celebrar aquest dissabte, a Ripoll, una jornada per la llibertat que portarà per títol: ''Fem comarca, fem República''. L'acte central d'aquesta jornada (de 12h a 14h) serà una xerrada-debat sobre la ''situació repressiva'' que viu Catalunya des de les setmanes prèvies al referèndum de l'1-O fins a l'actualitat que es farà a l'església de Sant Pere.

La xerrada comptarà amb la presència de dos personatges molt mediàtics darrerament com són el polític i activista, Albano Dante Fachín, que va ser diputat per Catalunya Sí que es Pot en la passada legislatura; i de l'advocada i política (afiliada al PSOE de 2004 a 2015), Beatriz Talegón. En aquest acte també hi participarà la catedràtica de Dret Constitucional a la UAB, Mercè Barceló; la coordinadora de la sectorial d'Ensenyament de l'ANC, Àngels Folch; la regidora de la CUP a Campdevànol, Mariona Baraldés, que va ser detinguda fa unes setmanes per no haver-se presentat a declarar per haver tallat el coll d'Ares durant la vaga del 8-N i el periodista Jordi Vilarrodà com a moderador.

Segons els seus organitzadors, aquesta jornada té dues finalitat principals. En primer lloc, pretén oferir una jornada que serveixi per ''unir llaços'' a escala comarcal, formar part dels debats sobre la situació política actual, compartir la cultura popular, reivindicar que Catalunya és una República i ''pensar i construir-la junts''. A més, també s'espera recollir fons per la caixa de resistència per totes aquelles persones del Ripollès que pateixen ''la deriva repressiva'' per part de l'Estat Espanyol i la seva ''judicatura polititzada''.

Activitats durant tot el dia

Abans de la xerrada-debat, a la sala Abat Senjust, de 9 a 12 del matí, es farà un taller titulat ''La no-violència és la nostra fortalesa'' a càrrec del col·lectiu EnPeudePau. A partir de les 10 del matí hi haurà gegants a la plaça del Monestir i; tot seguit, un taller de redacció de cartes als presos i exiliats i jocs de fusta gegants. Es farà un dinar popular a la plaça de l'Ajuntament (amb un cost de 10 euros) en què hi haurà un menú compost d'amanida i paella amb opció vegetariana. A la tarda, es farà un taller de castellers conduït pels Sagals d'Osona, danses col·lectives amb Amadeu Rossell i un concert amb el Randellaires i The Taffaners.
 

Els cinc CDR's del Ripollès participen en aquesta jornada com a organitzadors Foto: CDR Ripollès