Surt a licitació la segona fase de la torre de telecomunicacions de Camprodon

La primera fase ja s'ha acabat amb la col·locació de la torre al Serrat dels Boixos; mentre que la segona consisteix en la construcció d'una línia de baixa tensió d'1,5 quilòmetres

La primera fase per construir la torre de telecomunicacions a Montagut i Oix ja s'ha acabat i ara ha començat la segona
La primera fase per construir la torre de telecomunicacions a Montagut i Oix ja s'ha acabat i ara ha començat la segona | Ajuntament de Camprodon
Redacció
05 de juny del 2018
A causa de la limitada cobertura als nuclis urbans de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolòs i Font Rubí, a Camprodon, la comissió d’Urbanisme va aprovar el pla especial per construir la torre de telecomunicacions al Serrat dels Boixos, al terme de Montagut i Oix, a la Garrotxa. Concretament, el repetidor s’ha ubicat en una finca privada en sòl no urbanitzable del Serrat dels Boixos, i s’ha optat per un emplaçament que permeti donar la màxima cobertura, generi el mínim impacte ambiental i garanteixi l’optimització dels recursos possibles. Aquest projecte busca superar una de les principals preocupacions de l’Ajuntament de Camprodon: el dèficit de cobertura de TDT, telefonia mòbil i Internet de banda ampla en les localitats citades anteriorment.

Acabada la primera fase, que ha consistit en la construcció de la via d’accés d’uns 700 metres, l’aplanament del terreny i la instal·lació de la torre i la caseta corresponent, s’ha iniciat la segona (amb una partida pressupostària de 117.207,48 euros), amb l’objectiu d’estendre una línia de baixa tensió d'1,5 quilòmetres per subministrar corrent elèctrica a la torre ja aixecada. L'alcalde de Camprodon, Xavier Sala (Junts Fem Camprodon), ha destacat que "aquesta acció constata la voluntat de l'Ajuntament de resoldre definitivament la manca de serveis de telefonia, televisió i Internet a la zona". Sala també ha afegit que “estem en la segona fase d’un procés complex, llarg i complicat, però que era una de les prioritats de l’equip de govern. Gràcies a la perseverança de professionals, tècnics i experts, la torre ben aviat serà una realitat”.

Un projecte perseguit

El consistori vol deixar enllestida la torre de telecomunicacions aquest mateix any en un projecte que puja fins als 150.000 euros, segons es desprèn del pla especial redactat pel Consorci de l'Alta Garrotxa. Es tracta d’una de les infraestructures més reivindicades del territori, tal com confessava Xavier Sala durant la primera fase de construcció: "l'Ajuntament va decidir liderar aquest projecte per reduir considerablement la fractura digital i acabar amb les mancances existents en els nuclis de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolòs i Font Rubí". Així doncs, aquest projecte continua avançant, un fet agraït pels veïns.

rran que l’any 2015 la Generalitat desestimés el projecte de la Torre Coll de Bucs per falta de recursos, l’Ajuntament va redactar, el 2016, un nou projecte amb una ubicació definida i el cost de la inversió quantificat. Finalment, el 2017 la comissió d’Urbanisme va aprovar inicialment el pla especial per construir el repetidor, que té previst entrar en funcionament enguany. Un cop estigui operativa, Sala assegura que "el consistori posarà les màximes facilitats possibles per atraure diferents operadors de telefonia perquè ofereixin els seus serveis al municipi".