Parada d'autobús

ERC de Sant Joan vol moure una marquesina de la parada d'autobusos perquè tapa la visió dels avis

La infraestructura es troba molt a prop d'una de les finestres de la Fundació Emma i l'equip de govern ja ha parlat amb el Departament de Territori i amb l'empresa responsable per solucionar-ho

per Isaac Muntadas , Sant Joan de les Abadesses, 5 de juny de 2018 a les 08:00 |
Aquesta és la marquesina que està molt a prop d'una de les finestres de la façana de la Fundació Emma de Sant Joan | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Certament, la futura parada d'autobusos que s'ha d'ubicar a davant de la Fundació Emma, a Sant Joan de les Abadesses, és un dels temes que més polèmica ha generat al municipi en els darrers temps. L'últim episodi es va poder veure en el ple de l'Ajuntament d'aquest passat divendres al vespre. El grup municipal d'ERC, a través del seu portaveu Sergi Albrich, va denunciar que una de les marquesines que s'hi han instal·lat està just al davant d'una finestra de la residència d'avis i tapa la visió de les persones que estan dins de l'habitació d'aquell equipament. A més, la lluminositat d'aquell espai també es podria veure reduïda.

Albrich va reiterar, un cop més, que des d'Esquerra mai han vist amb bons ulls aquest projecte, però que una vegada iniciat, van demanar-li a l'alcalde Ramon Roqué (MES) si es podria col·locar aquesta marquesina més endavant o en una ubicació que no estigui tan enganxada a la paret perquè no fos una molèstia pels residents. El batlle santjoaní va contestar-li que les obres encara no s'han acabat; tot i que va compartir amb el portaveu republicà que ''pel nostre gust està excessivament a prop de la façana''. A més, Roqué va assegurar-li a Albrich que ja s'ha traslladat aquesta preocupació al Departament de Territori i a l'empresa responsable d'aquesta obra perquè valorin quina és la solució més adequada. ''S'ha de millorar la situació de la marquesina i millorar la visió global de l'espai'', va sentenciar.


L'alcalde també va lamentar que les condicions climatològiques no han ajudat a què les obres avancessin amb celeritat, ja que el fet de tenir un hivern ''molt fred, moll i llarg'' ha provocat que anessin més ''a poc a poc del què voldríem''. Albrich va repetir que cal moure la marquesina de lloc perquè ''a sobre que se'ls hi treu el jardí als residents i se'ls redueix la qualitat de vida només faltaria això''.
 

El grup municipal d'ERC a Sant Joan sempre s'ha mostrat en contra de la construcció de la parada d'autobusos al costat de la Fundació Emma Foto: Isaac Muntadas


L'Ajuntament farà el manteniment de la parada

Aquesta demanda va venir donada perquè es va aprovar amb els vots de l'equip de govern de MES -ERC va votar-hi en contra i el PDeCAT es va abstenir- una addenda al conveni de col·laboració subscrit a l'administració de la Generalitat de Catalunya pel condicionament i arranjament d'aquesta parada d'autocars. L'alcalde va explicar que l'Ajuntament afegirà aquesta parada d'autobusos a l'inventari de béns municipals i, un cop s'hagi finalitzat l'obra, el manteniment anirà a càrrec del consistori. Aquest fet no suposa res d'extraordinari, ja que a més a més, l'Ajuntament ja ho sabia des del primer dia. ERC va votar-hi en contra per una qüestió de coherència, ja que no han compartit el projecte des que es va gestar.

 

Participació