Ripollès

El Refugi d’animals del Ripollès ampliarà la capacitat amb 10 boxs més

, Ripollès | 02/06/2018 a les 08:30h
Arxivat a: Societat, Consell Comarcal del Ripollès, refugi d'animals del Ripollès, gossos
El Refugi d'animals del Ripollès s'ampliarà amb deu box més
El Refugi d'animals del Ripollès s'ampliarà amb deu box més | Consell Comarcal del Ripollès
Aquesta notícia es va publicar originalment el 02/06/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Ripollès ha iniciat les gestions per ampliar el Refugi d’animals del Ripollès amb deu box més. Aquesta possibilitat s’ha obert a partir del moment en què l’associació Animals vida digna va decidir traslladar el seu centre d’acollida de gats abandonats, fins ara ubicat en una parcel·la del refugi caní, cap a un nou espai més proper al nucli urbà de Ripoll. Un trasllat en el qual ha col·laborat el propi consell. Amb l’ampliació de les instal·lacions, el refugi podrà donar resposta a la necessitat de més espai, fruit de la tendència a l’alça que, any rere any es referma, del nombre de gossos acollits.
 
La disponibilitat d’aquest espai que ha quedat lliure permetrà ubicar-hi deu boxs metàl·lics nous. Cadascun, amb una caseta de fusta a dins. Aquests espais estan pensats perquè també puguin acollir gossos potencialment perillosos. Ara per ara, amb el nivell d’ocupació de les instal·lacions i la poca disponibilitat d’espai era molt difícil disposar de boxs individuals en cas que s’haguessin d’acollir més gossos d’aquesta tipologia, perquè cal tenir-los en boxs individuals.
 
En el marc de les tasques de millora de les instal·lacions del Refugi d’animals del Ripollès, properament també s’instal·laran dues pèrgoles; una per a cadascun dels dos patis d’esbarjo. Aquesta mesura beneficiarà els gossos que utilitzen aquests espais. Les pèrgoles substituiran unes teles que s’havien utilitzat prèviament i s’instal·laran amb previsió que les properes setmanes pugin les temperatures. D’aquesta manera es proporcionarà ombra als animals perquè no pateixin tant la calor de l’estiu.
 
Tota aquesta inversió està valorada en uns 20.000 euros. D’una banda, la compra dels deu boxs, es calcula que sumarà un import de 18.089,50 euros. Paral·lelament, les deu casetes costaran un total de 1.681,90 euros. Pel que fa al sistema de pèrgoles, que ja està adquirit i pendent de col·locació, ha tingut un cost de 600 euros.
 

La inversió per la compra dels deu box i les casetes s'elevarà fins a uns 20.000 euros Foto: Consell Comarcal del Ripollès


51 gossos acollits
 
El Refugi d’animals del Ripollès acull els gossos abandonats del Ripollès per encàrrec dels dinou municipis de la comarca. Aquesta gestió es fa amb el suport de la Diputació de Girona. Des de principi d’any, s’ha disminuït en tres el nombre d’inquilins, de manera que actualment n’hi ha 51.
 
De totes formes, els mesos d’estiu acostumen a ser crítics i comporten un augment de la població com a conseqüència de l’augment dels abandonaments. És per això que des del Consell Comarcal del Ripollès es recorda que està prohibit abandonar els animals de companyia i que és obligatori identificar els gossos amb xip. La col·locació d’aquest element s’ha de fer a partir dels tres mesos de vida de l’animal. El xip és la forma més eficaç de recuperar-los en cas que es perdin. Col·locar-lo és instantani i indolor per al gos. En aquest sentit encara falta molt per assolir la conscienciació de la població. Mostra d’això és el fet que tan sols el 45 % dels gossos que van entrar al Refugi d’animals del Ripollès durant el 2017 tenien xip.

Crida a l'adopció
 
Des del Refugi d’Animals del Ripollès s’anima les famílies i particulars a anar a conèixer els gossos i a adoptar-ne. Es recomana a les persones interessades a fer adopcions que els vagin a veure a les instal·lacions una o més vegades abans de prendre la decisió sense cap compromís. Poden concertar una visita al telèfon 609 52 97 88. Els gossos adoptats s’entreguen al dia pel que fa a vacunacions, desparasitats, esterilitzats i amb el xip identificador.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Els dos ascensors del barri de Sant Pere han patit un nou atac vandàlic
Els dos ascensors del barri de Sant Pere han patit un nou atac vandàlic | Ajuntament de Ripoll
Un dels ascensors sabotejats ja està arreglat; mentre que l'altra està a l'espera de l'arribada d'una peça
La nova deducció de l'IRPF s'ha de sol·licitar abans del 15 de febrer
Aina Font Torra
El Ripollès participarà el cap de setmana en les activitats a l'esplanada de darrere del centre penitenciari