Ripoll destinarà 20.000 euros a fomentar l'ocupació de persones a l'atur

L'empresa contractant podrà rebre fins a 2.000 euros per contractar un persona desocupada que estigui empadronada a Ripoll

Isaac Muntadas
31 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:38h
Ripoll donarà subvencions a aquelles empreses que contractin treballadors empadronats a Ripoll en situació d'atur
Ripoll donarà subvencions a aquelles empreses que contractin treballadors empadronats a Ripoll en situació d'atur | Adrià Acosta
L'Ajuntament de Ripoll destinarà un total de 20.000 euros a fomentar que les empreses del Ripollès, Osona i la Garrotxa contractin persones empadronades a la vila que estiguin en situació d'atur. La decisió s'ha pres per unanimitat en la sessió plenària d'aquest passat dimarts al vespre i s'ha traduït en l'aprovació de les bases per poder atorgar aquestes subvencions.

El regidor d'Hisenda de l'equip de govern (PDeCAT-DC), Josep Maria Creixans, ha explicat que aquesta iniciativa té com a objectiu principal incentivar la contractació de persones desocupades del municipi per tal d'afavorir el desenvolupament econòmic local i impulsar polítiques de dinamització empresarial i de diversificació econòmica. ''Volem fomentar l'ocupació de qualitat'', ha subratllat el regidor. En aquest sentit, l'Ajuntament de Ripoll disposa d'una partida específica als pressupostos per l'exercici 2018 per un import de 20.000 euros adreçats a aquesta acció.

Qui s'hi podrà acollir?

Aquestes bases que s'han aprovat al plenari regulen les subvencions a empreses i entitats d'una part dels costos de contractació de persones que estiguin en situació d'atur. Pel què fa a les empreses, s'hi podran acollir totes aquelles que estiguin ubicades a Ripoll o al Ripollès i les que es trobin a les comarques veïnes d'Osona i la Garrotxa; les quals han de contractar persones empadronades a la vila de Ripoll en situació d'atur. També, per potenciar el foment de l'emprenedoria, es podran acollir a aquestes subvencions les persones aturades que es donin d'alta d'autònoms, estiguin empadronades a Ripoll i el seu domicili fiscal es trobi registrat en aquest municipi.

Les persones destinatàries d'aquestes subvencions també hauran de complir una sèrie de requisits per poder-s'hi acollir. En primer lloc, caldrà que estiguin empadronades a Ripoll amb un mínim de dotze mesos previs a la sol·licitud de la subvenció. També hauran d'estar inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) prèviament a l'inici del contracte i tenir un mínim de tres mesos d'antiguitat a l'atur. A més, per ser susceptibles de beneficiar-se d'aquestes subvencions, les persones interessades no podran haver treballat més de 60 dies en els últims dotze mesos. Pel què fa als autònoms que creïn el seu propi lloc de treball i que es donin d'alta en el règim general d'autònoms; podran acollir-s'hi els autònoms de nova fornada o que faci més de dos anys que no ho hagin estat.
 

Les empreses de Ripoll i de la comarca podran optar a subvencions de fins a 2.000 euros Foto: Adrià Costa


Condicions per les empreses i import de les subvencions

Com ja s'ha mencionat anteriorment, les empreses beneficiàries hauran de tenir el seu centre de treball al Ripollès, Osona i la Garrotxa. Si volen acollir-se a aquestes subvencions, les empreses no podran haver contractat en els últims dotze mesos a la persona proposada per la contractació. Tampoc podran haver realitzat acomiadaments improcedents en els dotze mesos anteriors a les dates en què es faci una incorporació. Per altra part, tampoc podran realitzar cap acomiadament ni incoar expedients de regulació d'ocupació durant la vigència del contracte subvencionat. Finalment, mentre estigui vigent el contracte objecte de la subvenció no podrà haver-hi una reducció de personal a l'empresa beneficiària.

En quant als imports subvencionats, per cada contracte de dotze mesos que una empresa de Ripoll o de la comarca faci a un treballador, se l'hi atorgaran 2.000 euros. En canvi, pels centres de treball ubicats a Osona i la Garrotxa aquesta quantitat es rebaixarà a la meitat (1.000 euros). Si el contracte és de sis mesos, les empreses de Ripoll i de la comarca rebran una subvenció de 1.000 euros. En canvi, les empreses osonenques i garrotxines només en rebran 500. En el cas dels contractes parcials, només s'acceptaran els què tinguin més del 50% de la jornada i l'import de la subvenció es prorratejarà en funció de la durada del contracte. Pel què fa als autònoms, rebran una subvenció de 600 euros quan es donin d'alta. Segons Creixans, aquests imports permetran a les persones en situació d'atur tenir ''una nova eina'', a banda del currículum, per poder anar a demanar feina en una empresa.
 

L'Ajuntament de Ripoll ha aprovat per unanimitat les bases per atorgar aquestes subvencions Foto: Isaac Muntadas