El quart campus «Tech Summer» de Ripoll ja escalfa motors

Els alumnes inscrits faran activitats de robòtica, esportives, culturals i un ''Food lab'', totes elles en anglès

Alumnes del campus ''Tech Summer'' de l'any passat fent classes de robòtica a la Fundació Eduard Soler
Alumnes del campus ''Tech Summer'' de l'any passat fent classes de robòtica a la Fundació Eduard Soler | Tech Summer
Isaac Muntadas
22 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:44h
La cap d'estudis de secundària de l'Escola Vedruna de Ripoll i regidora al consistori, Montsina Llimós, i la directora de l'àrea de Projecció Econòmica de l'Ajuntament, Helena López, han presentat aquest dilluns a la tarda la quarta edició del campus ''Tech Summer'' 2018, que se celebrarà a Ripoll del proper dia 25 al 30 de juny, a la Fundació Eduard Soler. Aquest campus té la particularitat que es fa en anglès i engloba diferents disciplines al llarg de tot el dia (de 9 a 21h) com són la robòtica, les activitats lúdiques esportives i culturals o el ''Food lab''.

Llimós ha explicat que s'espera la participació d'uns 25 alumnes que es dividirien en dos grups. El primer grup seria el de nivell bàsic-mitjà -de nens d'entre 8 i 12 anys- que es duria a terme entre el 25 i el 30 de juny. El campus comptaria amb entre 12 i 15 alumnes i tindria un cost de 370 euros per cap. En principi, les places per aquesta setmana ja estarien cobertes i, segons la cap d'estudis de secundària de l'Escola Vedruna, faltaria confirmar la segona setmana del ''Tech Summer'', que englobaria els alumnes de nivell avançat -a partir de 12 anys- i s'hauria de fer del 2 al 7 de juliol amb el mateix cost econòmic que els alumnes de nivell bàsic-mitjà. Llimós ha exposat que necessitarien un mínim de deu nens perquè sigui viable dur-lo a terme. L'any passat s'hi van inscriure un total de 25 alumnes, però es va haver de fer un únic grup, dins del qual es van fer diversos nivells.

El període de preinscripció per poder assistir al campus ''Tech Summer'' 2018 serà del 17 al 31 de maig i es podrà fer a través de la pàgina web del campus o trucant directament a l'Escola Vedruna de Ripoll. Llimós s'ha mostrat molt satisfeta de la resposta dels nens a la celebració d'aquest campus perquè n'hi ha uns quants que repeteixen any rere any i això provoca que el nivell s'incrementi. A més, es va ampliant ''el planter'' amb les noves incorporacions. Aquesta docent també ha recordat que aquest campus no és exclusiu pels alumnes de l'Escola Vedruna sinó que està obert a tots els nens que ho desitgin. ''La majoria d'alumnes són d'altres centres i; fins i tot, d'altres poblacions'', ha subratllat.
 

El cartell de la programació del campus ''Tech Summer'' 2018 que se celebrarà a Ripoll del 25 al 30 de juny Foto: Isaac Muntadas


La robòtica, el pilar principal del ''Tech Summer''

La robòtica continua sent el principal pilar sobre el qual se sustenta el campus ''Tech Summer'' i serà la disciplina que tindrà més protagonisme durant aquella setmana. Els alumnes faran robòtica de 9 del matí a 1 de la tarda i, segons Llimós, la novetat més important d'enguany és que aquestes sessions tindran la filosofia de la ''First Lego League''. ''Això serà un repte i treballaran una sèrie de valors'', ha apuntat. A més, aquest fet permetrà que aquells alumnes que vulguin podran apuntar-se al certamen d'aquesta competició tan prestigiosa que es fa durant el proper mes de febrer de l'any que ve a la Universitat de Vic.

Llimós ha mostrat el seu agraïment a la Fundació Eduard Soler per la cessió de les seves instal·lacions per dur-hi a terme les activitats de robòtica. A banda de la infraestructura, aquesta entitat també els hi proporciona materials i, en algun cas, personal docent que imparteix alguna de les classes d'aquest campus. La robòtica també està de moda últimament a Ripoll, ja que la roboteca de l'escola Tomàs Raguer va ser l'opció més votada dels pressupostos participatius 2018, tal com va anunciar l'Ajuntament fa uns dies. Per tant, des del consistori no es descarta que, quan estigui enllestida, s'hi puguin fer sessions de robòtica al llarg del curs acadèmic. Lògicament, Llimós també ha recordat que des de l'Escola Vedruna aposten per fer que la robòtica sigui present ''en el dia a dia'' dels nens i ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament perquè ''creuen que la vocació tecnològica és sí o sí un repte de futur''.

Altres activitats

Després de dinar, els nens no tindran temps d'avorrir-se i durant una hora (de 3 a 4 de la tarda) faran una sessió de destreses comunicatives. Just després, els alumnes podran esbargir-se fins a les 7 de la tarda fent tot tipus d'activitats lúdiques, sobretot esportives, i alguna de cultural. Finalment, els nens seran traslladats a l'Aula d'Hostaleria de Ripoll i faran un ''Food Lab'', que és una ''mena de Masterchef'' en què els nens aprendran unes nocions de dietètica i es faran el sopar abans que les famílies vinguin a recollir-los a les 9 del vespre.
 

Els alumnes també fan un taller de ''Food lab'' a l'Aula d'Hostaleria del Ripollès Foto: Tech Summer