ERC confirma que Teresa Jordà serà consellera del nou Govern

La dirigent del Ripollès estarà al capdavant del d'Agricultura

La futura conseller d'Agricultura, Teresa Jordà, en un míting de la campanya electoral de les últimes eleccions espanyoles.
La futura conseller d'Agricultura, Teresa Jordà, en un míting de la campanya electoral de les últimes eleccions espanyoles. | ERC
Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:36h
El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha confirmat aquest dijous que les seves companyes de grup, Ester Capella i Teresa Jordà, seran conselleres del Govern que es preveu es formi en els propers dies, tal com ha avançat La Vanguardia. Als passadissos del Congrés, Tardà ha destacat la "gran qualitat humana" de les dues i els seus dots com diputades i, per tant, s'ha alegrat que ara se'ls requereixi perquè posin aquests coneixements "al servei del cap de la República".

Tot apunta que Capella, que va ser regidora a l'Ajuntament de Barcelona entre 2007 i 2011, senadora entre 2013 i 2016 i diputada al Congrés des les últimes eleccions estatals, liderarà el departament de Justícia. Al seu torn, Jordà va ser alcaldessa de Ripoll entre 2003 i 2011, des d'aquell any diputada a Madrid i ara passarà a dirigir la cartera d'Agricultura.

A les dues diputades les substituiran en el càrrec una dona i un home anteriorment vinculats als socialistes. En el cas de Barcelona, entrarà a la cambra baixa la número sis de la candidatura, l'advocada i regidora d'Igualada Carolina Telechea, que havia militat al PSC entre 2007 i el 2010. Per Girona, ocuparà escó Joan Margall, que era el número tres de la llista i que havia estat alcalde en una candidatura vinculada al PSC per Torroella de Montgrí.

A Tardà també se li ha preguntat si coneix el nom de qui serà el seu "cap" al capdavant de la Generalitat i quan assumiran el seu encàrrec, tot i que el dirigent republicà ha admès que no té "ni la més remota idea". En tot cas, ha reiterat que ERC votarà "a l'home o la dona que decideixi JxCat". "No sé qui serà i no menteixo", ha respost, davant la insistència dels periodistes. "No ho sé, nosaltres som el comando de Madrid, cívic, pacífic i democràtic", ha tancat.
 

Ester Capella, junt a Gabriel Rufián, en un acte electoral. Foto: ACN