Els joves de Ripoll disposaran de 5.000 euros del pressupost de l'Ajuntament per invertir en activitats

Hi podran participar els joves d'entre 12 i 30 anys i les propostes que facin no podran superar els 2.000 euros

Isaac Muntadas
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:13h
Els joves de Ripoll d'entre 12 i 30 anys podran decidir amb quines activitats inverteixen els 5.000 euros de la partida consignada pel consistori
Els joves de Ripoll d'entre 12 i 30 anys podran decidir amb quines activitats inverteixen els 5.000 euros de la partida consignada pel consistori | Ajuntament de Ripoll
Els processos de participació ciutadana s'estan posant molt de moda i ja són una pràctica habitual en la majoria de consistoris d'arreu de Catalunya. A Ripoll, aquest tipus de processos s'estan convertint en una bona costum. Si a finals del passat mes de febrer es presentaven els primers pressupostos participatius de l'Ajuntament dotats amb un import de 100.000 euros, ara ha arribat el torn d'una partida més petita de 5.000 euros dels comptes de l'ens que es destinarà exclusivament pels joves del municipi.

Així doncs, des de les regidories de Joventut i Participació Ciutadana del consistori s'ha impulsat el projecte titulat ''Jove, participa i decideix el Ripoll 2018''. Aquest procés participatiu anirà dirigit als joves del municipi que tinguin entre 12 i 30 anys, els quals podran proposar activitats de lleure, culturals, esportives, d'educació, de salut, de mobilitat o de treball que no superin els 2.000 euros de cost; tot i que la partida serà de 5.000 euros en total ''per poder-ne fer més d'una'', ha assenyalat la regidora de Joventut del PDeCAT-DC, Laura Moreno.

Per involucrar-hi al jovent, Moreno ha explicat que ja s'ha fet divulgació d'aquesta iniciativa als dos centres educatius de secundària del municipi: l'Institut Abat Oliba i l'Escola Vedruna. Per participar-hi, els joves de la vila hauran d'emplenar una butlleta de forma física o a través de la pàgina web de l'Ajuntament amb la proposta que tinguin al cap -només se'n podrà presentar una per persona-. Els joves de Ripoll tindran de termini fins al proper dia 20 de maig per entregar les seves propostes, que es podran dipositar a les bústies ubicades al Casal de joves ''El Galliner'', a l'IES Abat Oliba o a l'Escola Vedruna. En el moment en què s'hagin valorat totes les propostes, el proper 1 de juny (18h) se celebrarà una Assemblea Jove al Casal de joves ''El Galliner on es discutiran i es votaran les activitats que es faran aquest any. ''Els joves podran seleccionar les idees que han escollit, sempre i quan no siguin il·legals, i fer una taula de treball per tirar-les endavant'', ha apuntat.
 

Les regidores de Turisme i Participació, Laura Moreno i Dolors Vilalta respectivament, a la roda de premsa de presentació del projecte Foto: Isaac Muntadas


Enguany, prova pilot

Moreno ha exposat que aquesta idea feia temps que els hi voltava pel cap perquè els joves de Ripoll ho demandaven. ''Com que no sabíem si fer-ho a través d'una partida normal dels pressupostos de l'Ajuntament o no, per implicar-los en les activitats del poble vam decidir fer-ho conjuntament'', ha assenyalat. Com ha passat amb el tema dels pressupostos participatius, enguany es farà una prova pilot per veure si la iniciativa funciona i té una bona rebuda. En aquest cas, la intenció de cara l'any vinent és augmentar el pressupost d'aquesta partida.

Les activitats, com ha detallat Moreno, es poden realitzar al propi municipi o a fora com passa amb la sortida que actualment ja es fa anualment a PortAventura. ''No els volem tallar les ales de bon principi'', ha subratllat. La regidora de Joventut ha revelat que ja han rebut una quinzena de butlletes i, de moment, la principal demanda va en la direcció del lleure i la festa perquè, sobretot, la franja d'edat dels 16 anys veu que ''l'oci nocturn a Ripoll no està massa cobert''.