ERC de Ripoll es queixa d'un cartell que anuncia pisos de Sant Joan quan ho hauria de fer d'actes de la vila

L'empresa publicitària és CaixaBank, que darrerament ha estat polèmica a Ripoll per tancar l'oficina de la carretera Barcelona | L'equip de govern va atribuir-ho a un error de l'empresa i ja va demanar-li explicacions

L'anunci de pisos de Sant Joan de CaixaBank col·locat en un cartell  publicitari de Ripoll al carrer del Ter
L'anunci de pisos de Sant Joan de CaixaBank col·locat en un cartell publicitari de Ripoll al carrer del Ter | ERC Ripoll
Isaac Muntadas
28 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:28h
''Gaudeix la vida a Sant Joan de les Abadesses'' no és res més que l'eslògan publicitari d'un anunci de l'entitat financera CaixaBank en què s'hi mostren dos pisos a la venda del municipi santjoaní situats a la carretera de Camprodon i al carrer Jaume I per 63.000 i 164.600 euros respectivament. Fins aquí no sembla que hi hagi res fora del normal, però resulta que aquest anunci estava posat en una de les cartelleres gegants de publicitat de Ripoll, concretament al carrer del Ter.

El problema és que, en una sessió plenària del consistori del mes de març de l'any 2016, l'Ajuntament va aprovar una ordenança per regular la col·locació de rètols publicitaris en espais de domini públic amb el vots a favor de l'equip de govern, les abstencions d'ERC i el vot en contra de la CUP. Aquesta ordenança pretenia reduir el nombre de cartells publicitaris de la població -llavors n'hi havia sis- i obligar a les empreses que s'hi volguessin anunciar a pagar un total de 900 euros per cada cartell. A més, l'alcalde va especificar que el consistori sempre disposaria d'un cartell ''o de més d'un o de tots'' per anunciar activitats que es fessin a Ripoll com la Fira de l'Ovella i el Mercadal del Comte Guifré o per promocionar la vila amb imatges de la portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll.

Aquest compromís va anar evolucionant i el consistori va comprometre's a què les quatre pancartes del mig de la vila s'utilitzessin per fer publicitat de Ripoll. Per aquest motiu, el regidor d'Esquerra, Roger Bosch, va mostrar la seva sorpresa perquè aquest pacte no es complís. El cap de l'oposició va destacar que, precisament, en la cartellera del carrer del Ter hi havia un anunci publicitari en què es deia: ''No marxis de Ripoll sense visitar la portalada''. Bosch també va qualificar de ''surrealista'' que el nou anunciant fos CaixaBank, una entitat bancària que darrerament ha estat polèmica al municipi per tancar fa unes setmanes una de les dues oficines que hi ha a la població -la de la carretera Barcelona- i que ha deixat de donar servei a molts vilatans que viuen a la part més nova de Ripoll. ''És un conjunt de despropòsits total'', va concloure.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell (PDeCAT-DC), també va expressar la seva estupefacció per aquest cartell publicitari, ja que l'empresa anunciadora ''no ens va comunicar res''. ''El compromís que vam adquirir l'hem de mantenir'', va afirmar Munell. De fet, el batlle ripollès l'hi va transmetre a Bosch que se sumaven a la seva queixa i que aquell mateix matí -dimarts passat- s'havien posat en contacte amb l'empresa anunciadora per veure què havia passat. ''No sabem si els treballadors que ho enganxen físicament es van equivocar de pancarta o hi va haver un altre problema'', va apuntar. Munell va confirmar que, de seguida, que els contestessin els hi farien canviar perquè ''també estem descontents''.
 

L'edifici on estava ubicada l'antiga oficina de CaixaBank, a la carretera de Barcelona, abans de tancar Foto: Isaac Muntadas


Conveni amb CaixaBank pel cobrament de tributs i preus públics

En canvi, aquesta setmana CaixaBank també ha estat protagonista a Ripoll, aquest cop en positiu. L'ajuntament i l'entitat financera van signar un conveni de col·laboració per la prestació dels serveis de cobraments de tributs i preus públics que va ser aprovat al plenari de dimarts passat de forma unànime.

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Creixans (PDeCAT-DC), va explicar que, fins ara, per pagar un tribut directament a l'Ajuntament s'havia de venir físicament al consistori i personar-se davant del taulell d'atenció al ciutadà de l'edifici. A partir d'ara, tots els tributs i preus públics del consistori es podran pagar a través de la pàgina web de CaixaBank o des de les dependències d'aquesta entitat financera. ''És una manera de fer un nou pas informàtic per avançar cap a l'administració electrònica i per millorar en la prestació de serveis al ciutadà'', va dir. Munell va afegir-hi que un cop la persona vulgui fer un tràmit virtual que vagi associat amb el pagament d'una taxa o un tribut se l'hi generarà un document amb un codi de barres. Amb aquest paper podrà anar a qualsevol caixer que tingui equipat un lector d'aquest codi per fer el pagament remot o, fins i tot, a través de l'aplicatiu ''online'' del seu banc amb el número d'aquest codi. ''Així s'evitaran els tràmits presencials i els cobraments en efectiu a l'oficina d'atenció'', va assenyalar.