​Un jutge investiga la mort del terrorista de la Rambla a mans dels Mossos

Vol esbrinar si abatre Younes Abouyaaqoub era l'única opció donada la importància del seu testimoni

1200_1503035408atac12
1200_1503035408atac12 | ACN
Redacció
14 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:03h
El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu investiga en una peça separada els motius en què els Mossos d'Esquadra van matar el principal sospitós de l'atemptat del passat 17 d'agost a la Rambla de Barcelona, Younes Abouyaaqoub. Segons avança El País, el magistrat busca indicis que determinin si els agents que el van abatre van recórrer a l'últim recurs o haurien pogut detenir-lo sense matar-lo.

El rotatiu apunta que Abouyaaqoub, de 22 anys, va ser abatut amb una ràfega de trets de dos agents en unes vinyes de Sant Sadurní d'Anoia, dos d'ells al cap, després d'estar en cerca durant 8 hores. A més, apunta que anava desarmat i que els agents sabien que els cinturons d'explosius eren simulats.

El jutge vol saber ara si no hi havia cap altra opció al marge d'abatre'l, donat que era a uns 80 metres de distància dels agents quan el van disparar, i es podria haver aportat dades fonamentals per a la investigació. Les investigacions fetes fins ara no han aportat cap dada, ni tan sols els rastrejos informàtics fets, motiu pel qual no s'ha aconseguit establir l'estructura de la qual haurien penjat els terroristes que van atemptat a Barcelona i Cambrils.
 

Younes Abouyaaqoub, al mercat de la Boqueria Foto: El País