Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan guanya un premi per la implantació i l'ús de l'administració electrònica

El Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha reconegut l'Ajuntament de Sant Joan com el millor en aquest aspecte en la categoria d'entre 1.001 i 5.000 habitants

per Redacció , 5 d'abril de 2018 a les 13:43 |
El regidor de MES, Jordi Caparrós, va rebre el guardó de l'AOC que premiava l'Ajuntament de Sant Joan per l'ús i la implantació de l'administració electrònica | Ajuntament de Sant Joan
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC) va guardonar el passat dimecres 21 de març a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses amb el primer premi de Reconeixements d'Administració Electrònica en la categoria de municipis de Catalunya que tenen entre 1.001 i 5.000 habitants per la implantació i l'ús de l'administració electrònica al consistori santjoaní. Sant Joan va compartir la primera posició ex aequo amb l'Ajuntament de Gurb (Osona).

El consistori santjoaní va obtenir aquest guardó gràcies als canvis que s'han fet del paper cap a un model digital de gestió que potencia l'estalvi i eficiència dels processos administratius reduint-ne els costos, evita els desplaçaments dels ciutadans en les seves gestions a través d'opcions telemàtiques, ofereix una administració més transparent a ciutadans i empreses i fa mes eficient la gestió documental. Per aconseguir aquest premi, els treballadors de la casa consistorial s'han hagut de formar i adaptar-se als programari digitals estàndards i compartits amb altres administracions.


El reconeixement rebut per l'Ajuntament va arribar la vigília del Congrés de Govern Digital Local -organitzat per l'AOC i el Consorci Localret- que es va fer al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el va rebre el regidor de Joventut, Noves Tecnologies i Obres i Serveis, Jordi Caparrós (MES). Precisament, des d'aquesta regidoria i des de l'equip de govern s'ha volgut agrair l'esforç als treballadors i, també, dels ciutadans i les empreses per l'adaptació que també han hagut de fer en els seus processos relacionats amb l'administració local. En aquella trobada hi havia inscrits més de mil persones en representació de més de 500 administracions locals, i que comptava amb més de 70 ponències. Allà s'hi van presentar les millors experiències a l'Estat en innovació digital, govern obert i contractació electrònica, i es va debatre com impulsar la transformació digital dels ens locals.

 

Participació