Fira de les 40 Hores

Les grans empreses del Ripollès agafaran currículums a la carpa de l'UIER a la Fira de les 40 Hores

Entre 12 i 15 directors de recursos humans de Comforsa, Sodeca o Fibran estaran a la carpa de la UIER per rebre els currículums de potencials treballadors

per Isaac Muntadas , Ripoll, 8 de març de 2018 a les 09:36 |
Entre 12 i 15 directors de RRHH de les empreses més importants de la comarca estaran a la carpa de la UIER per rebre currículums | UIER
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La UIER (Unió Intersectorial d'Empresaris del Ripollès) brindarà una oportunitat d'or a tots els aturats de la comarca perquè puguin trobar feina en el marc de la propera Fira de les 40 Hores de Ripoll. Coincidint amb el 35è aniversari de l'entitat, enguany la UIER disposarà d'una carpa situada a la plaça de Sant Eudald perquè els visitants puguin encaminar el seu futur laboral mitjançant un 'networking ocupacional'. Per fer-ho possible, entre 12 i 15 directors de recursos humans de les empreses més importants de la comarca com són Comforsa, Edicas, Sodeca, Fibran, la Fundació MAP, Mercadona o la pròpia UIER, estaran instal·lats a la carpa durant tot el dissabte (17 de març) per atendre a aquelles persones que vulguin deixar el seu currículum i ser escollits per treballar-hi. D'aquesta manera, s'acosta l'empresa als potencials treballadors i no a la inversa com sol passar habitualment.

A més, si una persona vol deixar el seu currículum a una empresa que en aquell moment no hi és present, ho podrà fer a través d'un vídeo currículum. A la pròpia carpa s'habilitarà un espai privat en què una altra persona assessorarà el potencial treballador perquè no s'oblidi de mencionar els aspectes més importants abans de gravar el currículum. Tothom que s'hi vulgui presentar haurà de trucar prèviament al telèfon de al UIER (972 70 31 11) o enviar un missatge al correu electrònic de l'entitat (inserció@uier.org) per reservar hora i saber quins seran els horaris d'atenció de les empreses.

 

Comforsa serà una d'aquestes empreses que assistirà en el 'networking ocupacional' Foto: Arnau Urgell


Els dos altres projectes de la UIER


Enguany, la UIER aprofitarà la Fira de les 40 Hores per presentar els dos projectes en què ha estat treballant durant els darrers mesos: el de captació d'activitats i el de talent. En el primer cas, les eines principals per poder atreure noves activitats a la comarca passen per la posada en marxa d'una pàgina web que integrarà altres portals web de la comarca en què s'hi podrà trobar el posicionament d'espais i sòl i sostre industrial i, que a més, es barrejarà amb tots aquells aspectes de millora de la competitivitat o punts positius perquè les empreses s'instal·lin al Ripollès. Les diferents pàgines webs s'obriran el dia de la seva presentació durant la fira perquè la gent pugui dir-hi la seva i aportar-hi millores.

Pel què fa a la captació de talent, també pivota sobre el llançament de dues pàgines web: Viu i Treballa i Futurs Professionals. En el primer cas, el portal està pensat per gent de fora de la comarca per intentar-los convèncer de què han de venir al Ripollès a treballar. Precisament, el gerent de l'entitat, Josep Pascal, afirma que hi ha ''molta gent que puja a la comarca durant el cap de setmana i que els hi agradaria quedar-s'hi, però no ho fan perquè creuen que no hi ha oportunitats''. Un fet que, com apunta el propi Pascal, no és cert, perquè hi ha diverses empreses de la comarca que asseguren que no hi ha manera de trobar determinats perfils. En canvi, Futurs Professionals està pensada per vincular la gent jove que es va a formar a l'estranger amb les empreses d'aquí abans de què acabin la seva carrera. L'objectiu final és que aquests joves es puguin quedar a la comarca i no hagin d'anar a buscar feina fora, ja que podran optar múltiples ofertes d'empreses del Ripollès.

 

El gerent de la UIER del Ripollès, Josep Pascal, ha explicat alguns dels projectes d'aquesta institució pel futur Foto: ACN

 

Participació