Ripoll

ERC denuncia l'aparició de deixalles fora dels contenidors en diversos punts de Ripoll

Roger Bosch ha passat una fotografia a l'equip de govern on es veia una munió d'escombraries al voltant d'un contenidor, a Caganell | La regidora de neteja viària, Fina Guix, ha traslladat la responsabilitat al Consell Comarcal i als ciutadans incívics, i ha dit que la brigada municipal està fent una feina de recollida que no li pertoca

per Isaac Muntadas, Ripoll | 1 de març de 2018 a les 11:53 |
La foto que ERC ha mostrat a la regidora de Neteja Viària, Fina Guix, ha estat feta a l'entorn d'un contenidor, a Caganell | Cedida per ERC
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'incivisme és una lacra que es pot trobar a la majoria de poblacions de la comarca i Ripoll no n'és una excepció. En la sessió plenària d'aquest dimarts al vespre, el portaveu del grup municipal d'ERC, Roger Bosch, ha denunciat que han aparegut deixalles fora dels contenidors en diversos punts de la vila. El cap visible dels republicans s'ha dirigit a la regidora de Neteja Viària, Fina Guix, per ensenyar-li una fotografia feta per un tercer que mostrava un estat preocupant de degradació al voltant d'un contenidor a la pujada de Caganell. A la imatge hi apareixen des d'una munió de bosses de plàstic amb escombraries a una espècie de test vermell.

Bosch ha demanat a l'equip de govern que mantingui net l'entorn dels contenidors d'arreu de la vila mentre no s'instal·lin els nous contenidors i punts de recollida selectiva que hi ha aparaulats amb el Consell Comarcal en el marc del concurs pactat entre aquest ens i l'Ajuntament, que s'hauria de posar en marxa a mitjans d'aquest any 2018. ''Concretament, a Caganell, és un punt on la gent puja a caminar i intenta gaudir del nostre poble i si només començar es troba amb coses així doncs no és agradable'', ha exposat. Guix ha contestat a Bosch recordant-li que el consistori té delegat el servei de recollida de residus al Consell Comarcal i que, quan han observat aquesta problemàtica, l'han instat a passar-ho a recollir. ''No sabem si ho fan amb una freqüència d'un cop per setmana o menys, ja que els hi hem demanat moltes vegades'', ha subratllat.

 

Bosses de plàstic o un test són algunes de les deixalles que apareixen al voltant dels contenidors més aïllats Foto: Cedida per ERC


La regidora de Neteja Viària també ha atribuït aquest problema al fet que la gent aprofita aquests punts més allunyats del nucli urbà per abocar-hi molta porqueria, ja que això també ho han detectat a zones més aïllades com a la parròquia rural de Sant Bernabé de les Tenes -a uns cinc quilòmetres de Ripoll- o en punts de la vila propers a les Llosses. Bosch hi ha afegit que alguns ciutadans també aprofiten per llençar-hi matalassos vells i objectes de grans dimensions. Tot i així, el regidor republicà també ha insistit en què no cal anar tan lluny per veure comportaments incívics, sinó que només cal passejar pel centre del poble. Bosch ha apuntat que, per exemple, al final del carrer Bisbe Morgades ja hi ha bosses d'escombraries fora dels contenidors perquè estan saturades. ''Són les deixalles que utilitzo jo. Ja li portaré fotos al proper plenari'', l'hi ha dit el portaveu d'Esquerra.


Guix l'hi ha respòs que no cal que en faci fotografies perquè ella mateixa n'hi podria donar ''50 o 100 més en què precisament passa això que diu vostè''. La regidora de CiU ha reiterat que s'ha informat al Consell Comarcal d'aquesta situació perquè ho reculli. Per altra part, Guix ha dit que en algunes ocasions que ha obert els contenidors, estaven buits. Per tant, ''es demostra una falta de civisme molt exagerada perquè els contenidors estan buits i les bosses d'escombraries estan a terra. Això ja és més greu''. Bosch s'hi ha mostrat a favor, però també ha sol·licitat a la regidora de CiU que assumeixin una part de la responsabilitat i no traslladin totes les culpes al Consell o als ciutadans. És per això que l'hi ha demanat que actuïn per solucionar-ho. Guix l'hi ha respòs que, precisament, la brigada de neteja de l'Ajuntament ha estat recollint les escombraries tot i que aquesta és una tasca del Consell Comarcal.
 

Fina Guix i Roger Bosch han tingut un debat intens sobre la problemàtica de les escombraries Foto: Isaac Muntadas

 

Participació