ERC de Ripoll «recupera» els quatre regidors 119 dies després de la renúncia d'Aitor Fortuño

La número 14 de la llista, Teresa Espelt, és la nova regidora dels republicans

La número 14 d'ERC a la llista de les darreres municipals, Teresa Espelt, ha pres possessió del càrrec en el ple d'aquest dimarts
La número 14 d'ERC a la llista de les darreres municipals, Teresa Espelt, ha pres possessió del càrrec en el ple d'aquest dimarts | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
27 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:57h
Han hagut de passar gairebé quatre mesos, però després de 119 dies de travesses i conjectures, ERC de Ripoll ''recuperarà'' els quatre regidors que té al consistori després que Aitor Fortuño hagués de plegar per ''incompatibilitats'' el passat 31 d'octubre. Des d'aleshores s'han produït molts intents fallits perquè algú de la candidatura d'ERC entrés a l'Ajuntament. Finalment, l'escollida per ocupar la vacant deixada per Fortuño ha estat Teresa Espelt, la número 14 de la llista dels republicans a les passades municipals.

Des de que va començar la legislatura el passat mes de juny de l'any 2015, el grup municipal d'ERC ha viscut un autèntic viacrucis. Els republicans van haver-se de conformar amb ser la primera força de l'oposició amb quatre regidors per segon mandat consecutiu -perdent un regidor respecte els comicis de l'any 2011, 185 vots i 1,65 punts de percentatge dels sufragis-. Al seu davant, CiU fa i desfà amb una majoria absoluta incontestable d'11 dels 17 seients del consistori. L'aleshores cap de llista d'ERC, Teresa Jordà, ja era diputada al Congrés hi anava i venia de Madrid entre setmana, provocant que no pogués assistir a la majoria de plens. Al final, després de 18 anys com a regidora del consistori i vuit com a alcaldessa -del 2003 al 2011-, Jordà va acomiadar-se del plenari el 25 de juliol de l'any passat. Aquell mateix dia, un altre dels pesos pesats d'ERC, Ramon Serra, també va plegar després d'una dècada al consistori en què va ser regidor d'Esports i Comerç del 2007 al 2011.

Dos dels puntals dels republicans marxaven i deixaven a Roger Bosch -número dos de la llista- com a portaveu del grup municipal i a Carme Serrano -número quatre- per afrontar els dos darrers anys de mandat acompanyats de dos regidors debutants. Un relleu que va arribar al ple del passat dia 26 de setembre amb l'entrada d'Encarnación Mora i Aitor Fortuño -números sis i set de la llista respectivament-. Però quan només havia passat un mes -concretament el dia 31 d'octubre- amb la celebració del ple d'ordinari, i per sorpresa de tothom, Fortuño anunciava que plegava obligat per una llei estatal per ''incompatibilitats'' amb la seva tasca professional al Consorci de Benestar Social del Ripollès.

ERC es quedava amb només tres regidors i calia buscar un recanvi aviat per no deixar una cadira buida el què restava de legislatura. El següent nom de la llista era el de Jordi Conca -vuitè de la llista-. En un primer moment, es van iniciar els tràmits perquè Conca pogués recollir l'acta de regidor i prengués possessió del càrrec, però el fet de viure i treballar a Manresa impedia que pogués assistir als plens i dedicar-hi el temps necessari. La llista tornava a córrer però Helena Angrill, Àngel Ferrer, Jordi Batlle, Susanna Escriu i Ramon Prat van renunciar a ocupar la cadira de Fortuño. En el ple d'aquest dimarts al vespre i 119 dies més tard s'ha acabat el serial. La número 14 de la llista, Teresa Espelt, ha pres possessió del càrrec i ha permès que els republicans tornin a tenir quatre representants al plenari tot i les dificultats que han patit els darrers mesos per trobar algú de la llista que s'hi volgués posar.
 

Després de 119 dies, ERC ha tornat a tenir la representació de quatre regidors al consistori Foto: Isaac Muntadas


Una regidora especialista en fibra òptica

La nova regidora d'ERC, Teresa Espelt, ha promès el càrrec per imperatiu legal i ha afegit que serà un honor poder servir ''el meu poble amb fermesa i convicció''. Espelt va néixer a Ripoll l'any 1967 (51 anys) i treballa en una empresa de telefonia i telecomunicacions. Curiosament, és especialista en fibra òptica, una tecnologia que tot just ara s'està expandint arreu del Ripollès; per tant, segur que podrà aportar el seu punt de vista tècnic sobre aquest tema. La nova regidora d'ERC va estudiar enginyeria tècnica agrònoma i va fer un curs de tècnica de medi ambient i un altra d'auxiliar de farmàcia. Espelt també està compromesa amb algunes entitats del municipi, ja que és sòcia del Club Excursionista de Ripoll i del Grup d'Estudi i Defensa de la Natura.