L'Ajuntament de Campdevànol estrena nou «look» amb una inversió de 90.000 euros

Els treballs han consistit en fer una millora de la coberta i un rentat de cara de la façana | La resta d'obres importants del municipi com la reforma integral de les places, la remodelació del pavelló i la nova escola avancen a bon ritme

Les obres de millora de la façana i la coberta de l'Ajuntament de Campdevànol ja s'han acabat i han tingut un cost de 90.000 euros
Les obres de millora de la façana i la coberta de l'Ajuntament de Campdevànol ja s'han acabat i han tingut un cost de 90.000 euros | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:04h
Probablement, en matèria d'obres aquest any 2018 serà un dels més productius dels últims anys a Campdevànol. Abans que s'acabi el mandat, l'alcalde del municipi, Joan Manso (PDeCAT), vol tenir enllestits tots els fronts oberts que hi ha a la població i, de moment, ja s'ha fet un primer pas per poder gaudir de la traca final. I és que la setmana passada van finalitzar les obres de millora de la façana i la coberta de l'Ajuntament de Campdevànol. Uns treballs que han tingut un cost de 90.000 euros, dels quals 75.000 els ha aportat la Diputació de Girona a través del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) i, la resta -15.000 euros-, s'han extret de fons propis del consistori.

L'obra ha consistit en la substitució de totes les teules i en l'aïllament de la coberta, ja que estava ''en molt mal estat'', segons deia l'alcalde a l'inici de l'actuació. A més, s'ha pintat tota la façana de color blanc, amb les finestres incloses, i aquesta setmana s'han acabat els treballs per il·luminar de nou tot l'edifici. Aquest rentat de cara necessari era una demanda ciutadana fruït de la consulta popular que es va fer al municipi el passat mes de desembre de l'any 2016. Un altre de les opcions d'aquella votació consistia en enderrocar l'edifici consistorial i traslladar-lo al centre cívic, però no va tenir gaire suport. L'actuació va començar a principis d'octubre i estava previst que les obres només duressin un mes i mig -s'haurien d'haver finalitzat a mitjans de novembre-. Per desgràcia, l'empresa que s'encarregava dels treballs va fer fallida i les obres van quedar parades. Sortosament, després d'una sèrie de negociacions es van poder reprendre i s'han pogut acabar amb gairebé tres mesos de retard.

Animar els veïns a rehabilitar façanes i cobertes

Segons Manso, aquesta actuació de millora a la casa consistorial ha de servir perquè altres veïns del municipi s'animin a fer millores en les façanes i cobertes dels edificis que estan inclosos dins el sector de la Llei de Barris (carrer Major i adjacents, el sector antic de darrere de l'església i el barri del Raval). Cal recordar, que tots aquells veïns d'edificis amb una antiguitat de més de 25 anys -la gran majoria de la zona- poden beneficiar-se d'una subvenció força suculenta per reformar la façana o la coberta. Aquelles persones que fessin les obres entre el mes de gener de l'any 2010 -període en què va entrar la Llei de Barris en vigor- o les facin abans del 31 de desembre d'enguany també es podran acollir a aquestes ajudes. El termini per la tramitació de sol·licituds, que es farà per ordre estricte de petició serà entre l'1 d'abril i l'1 de novembre.
 

L'alcalde ha animat als veïns a acollir-se a les subvencions per rehabilitar façanes i cobertes Foto: Isaac Muntadas


Les places, l'escola i el pavelló

La resta d'obres del municipi també avancen a bon ritme. Per lògica, la reforma integral de les places Clavé, Valldemossa i Sardana, que va començar a mitjans d'octubre, hauria de ser la propera actuació en acabar-se. En principi, els treballs havien de durar vuit mesos; per tant, pel mes de maig d'enguany ja haurien d'estar acabades. El problema és que les obres es van haver d'aturar gairebé dues setmanes per les fortes nevades de principis de mes. Tot i així, podria ser que les obres entressin dins dels terminis. El cost d'aquesta actuació finançada per la Llei de Barris s'apropa al milió d'euros després que en l'adjudicació es reduïssin entre 60.000 i 70.000 euros. L'empresa encarregada de l'execució d'aquestes obres és Vialser (Vialitat i Serveis SLU).
 

La reforma integral de les places Clavé (a la imatge), Valldemossa i Sardana avança a bon ritme Foto: Isaac Muntadas


El passat 3 de gener també es van posar en marxa les obres al pavelló municipal Mercè Guix. La remodelació d'aquest equipament costarà 1.087.322 euros -amb IVA inclòs- i anirà a càrrec d'Infraestructures Trade SL. L'actuació té un termini d'execució de vuit mesos i es portarà a terme al llarg d'aquesta primavera i estiu. L'objectiu principal és que els treballs estiguin acabats pel mes d'agost perquè els diferents equips que hi juguen els seus partits com el Club Bàsquet Campdevànol -que ara juga a ''l'exili'' forçadament- puguin començar-hi la temporada. En principi, tot està anant sobre el previst i ja es pot veure com s'ha extret la teulada del bar i que tan la grada que queda a la banda de les pistes de tennis com alguns dels vestidors ja no existeixen.
 

La grada del pavelló Mercè Guix que dóna a la banda del tennis ja ha estat enderrocada Foto: Joan Manso


Finalment, l'altre obra vital pel futur de Campdevànol és la construcció de la nova escola als terrenys de Can Ribalaigua. Després d'anys d'endarreriments per la contaminació de fuel al subsòl que no s'ha pogut descontaminar fins el passat mes de novembre, ara mateix ja no hi ha cap obstacle perquè el centre escolar sigui una realitat ben aviat. En un primer moment, es va determinar que el termini d'execució estigués al voltant dels 14 mesos; per tant, si fem cas a com avança l'obra (ja es pot veure com s'està construint el segon pis i comença a agafar forma) podria ser que hi hagués un regal de Reis avançat i les obres s'acabessin pel Nadal d'aquest any. Les xifres ballen entre finals de l'any 2018 i principis del 2019. S'haurà de veure com evoluciona tot plegat.
 

Les obres de la nova escola de Campdevànol van vent en popa i ja s'està construint el segon pis Foto: Isaac Muntadas