Eric Moya és el rei de la Hivernal de Campdevànol: bicampió de la Marató

Sonia Regueiro ha vençut en dones i l'incombustible Marc Carós ha sumat la seva sisena victòria a la prova i primera a la Mitja Marató

El santjoaní Eric Moya, passant per Coll Roig, s'ha proclamat bicampió de la Marató
El santjoaní Eric Moya, passant per Coll Roig, s'ha proclamat bicampió de la Marató | Albert Palau
Isaac Muntadas
20 de febrer del 2018
Actualitzat el 21 de febrer a les 8:56h
Al llarg de la història de l'esport, hi ha equips de futbol que se senten molt còmodes en determinats camps i hi acostumen a treure resultats positius com el Barça a Wembley -amb dues victòries a la final de la Lliga de Campions- o el Madrid a l'extint Vicente Calderón contra l'Atlético. El cas de l'esport rei és perfectament extrapolable al d'Eric Moya en qualsevol de les distàncies de la Hivernal de Campdevànol. El corredor nascut a Sant Joan de les Abadesses es mou com peix a l'aigua quan trepitja territori campdevanolenc. Enguany s'ha imposat a la Marató de 32Km, que en aquesta edició s'ha hagut d'escurçar 8 quilòmetres a causa de l'acumulació de neu a les cotes més altes del recorregut -als cims de la Covil i Costa Pubilla-. Amb aquesta victòria, Moya ja suma quatre triomfs a la cursa campdevanolenca. L'any 2016 va endur-se la Marató (42Km) i un any abans, el 2015, havia vençut a la Mitja Marató (21Km). El pòquer d'èxits el completa la victòria en la cursa curta (12Km) de l'any 2014.

Contràriament al què deien les previsions meteorològiques, la Hivernal d'aquest diumenge ha estat molt calorosa i dominada pel sol. De fet, gran part de la neu acumulada que anunciava el president de l'Associació Esportiva Sant Grau, Jordi Tubau, s'havia fos. Tornant al gran protagonista de la diada, Moya ha aturat el cronòmetre en 3 hores i 32 segons i, de fet, ha hagut de suar de valent per derrotar al seu gran rival, Ander Cangas, que ha arribat a només mig minut del santjoaní. Una victòria que no ha pogut assaborir fins pràcticament els metres finals de la prova. El tercer classificat, Nil Gaja, ja ha arribat a més de tres minuts de Moya. En dones, el triomf ha estat per Sonia Regueiro (3h 57min 15seg), que ha guanyat còmodament amb més d'un quart d'hora d'avantatge sobre Lucía Caballero i, més de mitja hora de marge, sobre Aina Cusí.
 

Més de 600 corredors i caminadors s'han aplegat a la Hivernal de Campdevànol entre tots els recorreguts Foto: Inverse


Marc Carós s'emporta la Mitja Marató

Si Eric Moya és el rei de l'Hivernal, Marc Carós n'és l'emperador. El ripollès d'adopció va guanyar la Marató en solitari en tres ocasions (2012, 2013 i 2014). Els anys 2015 i 2017 va compartir el triomf entrant de la mà a la línia de meta amb Manel Amor i Roger Viñas respectivament -el xip el va declarar vencedor l'any 2017 i segon classificat, el 2015-. Enguany, Carós ha buscat un nou repte amb una cursa més ràpida com és la Mitja Marató i l'ha superat enduent-se una nova victòria. Tot i així, el ripollès també ha hagut de patir per vèncer a Wifred Lladó, que ha arribat només 45 segons després de Carós (1h 52min 12seg). David Adan ha completat el podi. Per la seva part, la ripollesa Anna Capdevila ha vençut en la categoria femenina (2h 32min 37seg) per davant de Núria Hospital i Maite Urrutia.

On no hi ha hagut color ha estat en la cursa curta (13Km) en què el torellonenc, Ernest Ausiró (1h 2min 41seg), ha arribat a més de dos minuts i mig del seu principal adversari, Gerard Martínez i, a més de quatre minuts d'Iñaki Goenaga. En dones, Mònica Comas ha estat molt superior a Clara Ruíz i Neus Guinovart, segona i tercera respectivament. En total, més de 600 corredors i caminadors han pres part d'aquesta edició, la primera en què la caminada popular i la cursa de 13Km passaven al diumenge com la resta de proves.
 

Marc Carós, guanyador de la Mitja Marató, perseguit per Wifred Lladó, a la Portella de Pardinella Foto: Jaume Caballero