Tres detinguts a França vinculats amb els atemptats de Barcelona i Cambrils

Els tres arrestats estan directament relacionats amb Driss Oukabir, que es troba actualment a la presó

La Rambla, pocs dies després de l'atemptat
La Rambla, pocs dies després de l'atemptat | Albert Alemany
Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:47h
Els serveis policials francesos, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, han detingut aquest dimarts tres persones per la seva presumpta vinculació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils, segons ha informat el Ministeri de l'Interior.

Els tres arrestats estan directament relacionats amb el terrorista Driss Oukabir, actualment a la presó per la seva suposada pertinença a la cèl·lula terrorista que va atemptar Catalunya el passat mes d'agost.

Les detencions s'han dut a terme als departaments occitans de Gard i Tarn. Els agents també han practicat diversos registres en domicilis francesos.

Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, una de les principals línies d'investigació que es va obrir, i que encara roman activa, va ser la d'averiguar possibles connexions dels membres de la cèl·lula terrorista amb terceres persones que residissin fora de l'estat espanyol. I ara, aquest àmbit de col·laboració de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil amb les autoritats franceses ha donat fruits.

Els investigadors esperen que d'aquesta actuació i de les dades obtingudes en els registres, es puguin incorporar fets rellevants sobre la relació i la connexió dels detinguts amb els terroristes.
 

Driss Oukabir. Foto: EFE