Camprodon aposta per la creació d'un espai de «coworking» al carrer Sant Roc

La Cooperativa disposarà de 12 places fixes per a usuaris preferents i també comptarà amb un espai polivalent | Els preus oscil·laran entre els 20 i 60 euros en funció dels dies a la setmana que se'n vulgui fer ús

L'espai La Cooperativa de 'coworking', a Camprodon, tindrà unes vistes immillorables del pont Nou del municipi
L'espai La Cooperativa de 'coworking', a Camprodon, tindrà unes vistes immillorables del pont Nou del municipi | Ajuntament de Camprodon
Redacció
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:14h
L'Ajuntament de Camprodon obrirà en les properes dates el centre de coworking La Cooperativa, un nou equipament municipal ubicat al número 22 del carrer Sant Roc amb l'objectiu de ser una oficina moderna compartida per a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors que tinguin interès a compartir el seu espai de treball. El consistori camprodoní ha apostat per aquesta nova instal·lació com una mesura per recuperar població i impulsar econòmicament el municipi, atraient a professionals emprenedors, retenint capital humà i obrint noves oportunitats pels joves. ''Es tracta de crear un espai compartit de treball que disposi d'unes instal·lacions òptimes per poder treballar de forma còmoda i confortable, que tingui bones telecomunicacions i que ofereixi quelcom més que una oficina privada amb uns serveis associats que siguin atractius'', ha explicat el regidor d'Activitat i Promoció Econòmica, Xavier Juncà.

El nou espai de coworking del municipi està pensat especialment per a professionals independents que basen la seva activitat en el teletreball, ja que els permet compartir recursos, serveis i despeses, donar sortida al problema d'aïllament que suposa per a molts autònoms l'experiència de treballar des de casa i promoure vincles amb el seu públic potencial gràcies als serveis que inclou.

Espais, horaris i preus

Com s'ha mencionat anteriorment, l'espai de coworking s'ubicarà en els pisos 3r i 4t i en l'altell de l'edifici de La Cooperativa i disposarà de quatre espais molt diferenciats. En primer lloc, hi haurà un espai de coworking clàssic (amb 12 places fixes per usuaris preferents). Llavors hi haurà un espai polivalent que comptarà amb quatre places mòbils per usuaris no preferents o esporàdics; una sala de reunions amb capacitat de fins a deu persones per a coworkers, empreses o entitats; una sala Panoràmix habilitada per dur-hi a terme xerrades i cursos amb un aforament màxim per a 16 persones i, finalment, La Cooperativa també disposarà d'una zona de relaxament/office i de tres despatxos individuals polivalents.

Evidentment hi ha una sèrie de criteris preestablerts per escollir quines persones tenen més punts per accedir a aquest nou equipament. Com que les places són limitades i s'assignaran anualment, l'Ajuntament s'ha de basar en una escala de preferència en què tindran prioritat els autònoms o professionals empadronats a la Vall de Camprodon i que la seva activitat estigui donada d'alta en aquest àmbit geogràfic. Tot seguit, les places s'assignarien a les empreses domiciliades a la Vall de Camprodon i que tinguin l'activitat donada d'alta en aquest espai. Després ja es miraria si és una entitat sense ànim de lucre que compleixi els dos requisits mencionats anteriorment; si es tracta d'un autònom o professional que compleixi un dels dos requisits o un autònom o professional que no en compleixi cap. Finalment, hi hauria les empreses de fora de la Vall de Camprodon i les entitats sense ànim de lucre de fora d'aquest espai geogràfic.
 

L'espai tindrà 12 places fixes per usuaris preferents i un espai polivalent amb quatre places mòbils per usuaris no preferents i esporàdics Foto: Ajuntament de Camprodon


Els preus oscil·laran entre els 60 i 20 euros mensuals. Per exemple, un Sedentari Non Stop haurà de pagar 60 euros mensuals però podrà disposar de l'espai qualsevol dia de l'any. Un Sedentari Dia haurà d'abonar 50 euros al mes per poder utilitzar l'equipament de dilluns a divendres -exceptuant festius-; mentre que un Sedentari 1/2 dia pagarà 40 euros -1/2 jornada de dilluns a divendres-. Una persona que utilitzi l'espai un o dos dies a la setmana (Nòmada Comú) només pagarà 20 euros al mes i, finalment, un nòmada esporàdic només haurà de pagar 5 euros al dia. La sala de reunions serà gratuïta per a coworkers; mentre que pels que no ho siguin costarà 5 euros per hora.

Hi ha tres tipus d'horari en funció de les necessitats. El primer seria el preferent, que aniria de dilluns a divendres -exceptuant festius- de 8.30 a 17 hores. El de matí, que també aniria de dilluns a divendres però de 8 a 14 hores i el de tarda, que agafaria aquests mateixos dies però de 14 a 20 hores.