Arriba la segona edició dels «Guardons Emma de Barcelona»

Enguany, als premis organitzats per ERC, s'incrementa el període de votacions i es podrà fer-ho físicament

A la presentació dels ''Guardons Emma de Barcelona'' i han assistit la secretària d'organització d'ERC a Sant Joan, Eva Clota, els regidors Sergi Albrich i Elisenda Guillaumes i la membre del jurat, Rosa Freixanet
A la presentació dels ''Guardons Emma de Barcelona'' i han assistit la secretària d'organització d'ERC a Sant Joan, Eva Clota, els regidors Sergi Albrich i Elisenda Guillaumes i la membre del jurat, Rosa Freixanet | ERC Sant Joan
Isaac Muntadas
05 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:39h
La segona edició del certamen ''Guardons Emma de Catalunya'' ja està en marxa. Els premis, impulsats per la secció local d'ERC, reconeixeran les trajectòries d'un santjoaní -individual- i d'una entitat del municipi -col·lectiu- en base als trets característics que defineixen la figura de l'Abadessa Emma. Enguany també s'han incorporat una sèrie de novetats en la votació del certamen amb la finalitat d'incrementar la participació. En primer lloc, en aquesta edició es preveu permetre la votació física al vestíbul de l'Ajuntament mitjançant una urna en la qual es podran dipositar les butlletes, que es podran obtenir en diversos comerços de la vila i al propi vestíbul. També es podrà votar a través d'un formulari digital mitjançant la web oficial d'ERC (http://locals.esquerra.cat/santjoanabadesses) i de les xarxes socials dels republicans a nivell local i comarcal. A més, el període de votació estarà obert durant dos mesos -de l'1 de febrer al 31 de març-. L'entrega dels premis dels guardons se celebrarà el proper 28 d'abril, a les 12 del migdia, a l'auditori Jaume Nunó del Palmàs.

La figura de l'Abadessa Emma

Aquests premis van néixer ara fa un any i, després de la participació d'una setantena de persones, els guanyadors van ser Ramon Vila en la categoria individual i la Unió Excursionista de Sant Joan en la categoria de col·lectiu. Els ''Guardons Emma de Barcelona'' van néixer amb la voluntat de contribuir a difondre la figura d'Emma de Barcelona. Un personatge que, segons ERC, ha estat massa oblidat i que, conjuntament amb la trajectòria desenvolupada per la resta d'abadesses del Monestir de Sant Joan, ha estat cabdal pel desenvolupament del municipi i de la Catalunya embrionària. Emma de Barcelona va ser un personatge poderós que va destacar pel fet de ser una dona emprenedora en un món dominat pels rols masculins i que va protegir els habitants de les seves terres dels poders senyorials existents. També va contribuir a l'expansió de Catalunya i a la repoblació de Sant Joan.

Aquests guardons pretenen premiar aquells santjoanins (a títol individual i col·lectiu) que hagin destacat per la seva tasca social en la defensa dels drets essencials de les persones, així com del seu benestar i en la plena igualtat de les dones i altres col·lectius; la seva capacitat d'emprenedoria empresarial o social; haver tingut un paper important, des de Sant Joan, en defensa de la llengua i la cultura catalana, així com una intensa col·laboració amb el procés d'emancipació nacional i haver contribuït a donar a conèixer el nom del municipi i les seves particularitats arreu de Catalunya o més enllà de les seves fronteres, en base a la seva tasca personal, professional o acadèmica.


Com l'any passat, el jurat del certamen estarà format per cinc persones que no formen part ni del grup municipal ni de l'agrupació local d'ERC, ''amb una clara voluntat de demostrar que la filosofia dels guardons és posar en valor santjoanins, entitats i col·lectius, que independentment de les seves idees o creences, hagin destacat pels valors abans esmentats''.