Ruta del Ter

El Consorci del Ter inaugura un nou tram de la Ruta del Ter entre Camprodon i Sant Pau

Els treballs, executats per la Fundació MAP, han costat 5.000 euros i han estat finançats per Aigües Vic, la Fundació Girbau i el propi Consorci | L'actuació permet que els ciclistes i els senderistes no hagin de creuar la C-38

per Isaac Muntadas , Sant Pau de Segúries / Camprodon, 1 de febrer de 2018 a les 15:42 |
Foto de família amb totes les parts implicades que han fet possible la creació d'aquest tram de la Ruta del Ter entre Camprodon i Sant Pau de Segúries | Isaac Muntadas
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El tram de la Ruta del Ter que s'ha fet a l'entorn dels ponts del Carbur i de Can Peric entre els municipis de Camprodon i Sant Pau de Segúries ja és plenament funcional. Aquest dijous al matí, s'ha fet la inauguració oficial del tram amb la presència del president del Consorci del Ter i alcalde de sant Gregori, Joaquim Roca; l'alcaldessa de Sant Pau, Dolors Cambras; l'alcalde de Camprodon, Xavier Sala, el gerent d'Aigües Vic, Guillem Treserra; Pere i Joan Girbau de la Fundació Girbau, entre d'altres persones relacionades amb el projecte.

L'actuació duta a terme en aquest tram servirà per millorar la seguretat dels ciclistes i senderistes, ja que a partir d'ara no hauran de creuar la C-38, que és una carretera força transitada perquè condueix cap a l'estació d'esquí de Vallter 2000. Segons el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca, l'obra ha costat uns 5.000 euros -cal sumar-hi tota l'execució del projecte, el personal del consorci i la senyalització- i ha estat finançada per dues empreses privades com són Aigües Vic i la Fundació Girbau i el propi consorci. L'execució dels treballs, que es van acabar fa un parell de mesos, han anat a càrrec de la Fundació MAP. La inversió s'ha pogut fer gràcies al conveni que s'ha signat amb un propietari particular (El Mariner) i la col·laboració de totes les parts.


Gràcies a aquesta millora, s'ha pogut obrir un camí de nou traç d'uns 80 metres de longitud. El pendent del camí oscil·la entre un 8 i un 10% de desnivell i té una amplada útil constant d'1,2 metres. Precisament, un dels treballadors de la Fundació MAP ha explicat que, com que la part de dalt del camí es convertia en un corriol molt estret que estava molt a la vora del marge, s'ha hagut d'eixamplar. ''Ara pots circular molt més a l'esquerra i amb més seguretat'', ha apuntat. S'ha respectat la línia de mitja tensió que passa per allà, però si que han retirat un antic transformador en desús -uns 30 metres cúbics- de totxana vermella bastant ''horrorós''. Finalment, el tram s'ha desbrossat, s'han eliminat restes de vegetals i s'espera que quan l'herba broti a la primavera quedi més harmoniós.
 

Un dels treballadors de la Fundació MAP explicant en què han consistit els treballs per fer aquest tram Foto: Isaac Muntadas


El turisme al llarg dels 200 Km de la Ruta del Ter

Durant el 2017, el Consorci del Ter ha invertit 55.765,37 euros en millores al llarg dels 200 quilòmetres per on transita la Ruta del Ter, des de Setcases a L'Estartit (Baix Empordà). Roca ha apuntat que aquesta ruta permet conèixer tot l'entorn natural, el patrimoni cultural o la gastronomia per allà on passa. L'alcalde de Camprodon, Xavier Sala, s'ha mostrat molt satisfet de què el consorci aposti pel Ripollès i la Vall de Camprodon. El batlle camprodoní ha dit que és un projecte molt important perquè ajuda a la promoció turística i ''a dinamitzar el territori''. ''També vertebra el territori a tots els nivells perquè s'allarga durant 200 quilòmetres'', ha assegurat. Sala considera que l'actuació és ''modesta'' però alhora forma part d'un conjunt de petites actuacions que es transformen en un projecte ''sòlid i ferm''.


L'alcaldessa de Sant Pau, Dolors Cambras, ha coincidit amb Sala que aquesta actuació és modesta pel què fa la envergadura, però ajuda a consolidar projectes ''exitosos''. Cambras està convençuda que, tot i que la primera impressió faci pensar que l'actuació vagi destinada als turistes i visitants, els primers beneficiats en seran la gent del territori per ''proximitat'' i comoditat''. Ambdós han volgut agrair la implicació de totes les parts.
 

El tram de la Ruta del Ter en direcció a Sant Pau de Segúries Foto: Isaac Muntadas

 

Participació