Ripoll aprova una moció d'ERC per la millora i inclusió dels parcs infantils

El consistori, a petició de Fem Ripoll-CP, va posar diversos jocs adaptats a tres col·legis i al parc de l'Estació

Isaac Muntadas
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:18h
L'Ajuntament de Ripoll ha aprovat per unanimitat una moció d'ERC per la millora i inclusió dels parcs infantils del municipi. La idea dels republicans és dissenyar un reglament de parcs infantils, consultant-ho prèviament amb les entitats i associacions de persones amb discapacitat, on hi han de recollir-se tots els criteris i característiques que han de complir aquests equipaments. Tot seguit, ERC ha demanat que s'adaptin progressivament tots els parcs infantils de la vila i que, en el termini d'un any, Ripoll tingui com a mínim un parc inclusiu.

La regidora del grup republicà, Encarnación Mora, ha estat l'encarregada de defensar la moció argumentant la imperiosa necessitat de què els parcs infantils del municipi siguin inclusius perquè tots els infants tinguin un lloc d'esbarjo on no se sentin discriminats. Mora ha repassat que el concepte d'inclusió és un moviment pedagògic que va sorgir als anys 90 en l'àmbit escolar i que ha anat guanyant terreny en tots els aspectes de la vida quotidiana.

Pels republicans és imprescindible que es minimitzin totes les barreres possibles perquè els nens puguin participar en qualsevol joc sense importar les característiques físiques, mentals, socials o culturals. ''Cal crear espais solidaris on es fomentin els valors com l'amistat i la companyonia'', ha subratllat. Mora també ha exposat que els parcs infantils inclusius no només milloren la qualitat de vida dels infants amb discapacitat sinó que també ajuden als seus pares i famílies. Pels republicans és vital que Ripoll, com a capital de comarca, tingui aquest tipus de parcs.
 

La regidora d'ERC, Encarnación Mora, ha estat l'encarregada de defensar la moció per tenir més parcs inclusius a Ripoll Foto: Isaac Muntadas


L'actuació dels darrers anys

La regidora de Barris, Fina Guix (CiU), ha explicat que l'equip de govern sempre ha estat ''molt sensible'' amb aquest tema i ha detallat que des de l'any 2011 estant treballant a tots els barris per suprimir barreres arquitectòniques i millorar l'accessibilitat de diferents llocs del municipi. Precisament, a petició de la regidora de Fem Ripoll-CP, Anna Belén Avilés, l'any passat es van posar jocs adaptats al col·legi Ramon Suriñach, al Tomas Raguer i al Joan Maragall -prèvia reunió amb les diverses AMPA i escoles-. A més, es va instal·lar un sorral adaptat al parc de l'Estació. ''Hi continuarem treballant en els pròxims anys'', ha assegurat. L'alcalde Jordi Munell també ha explicat que la petició de fer un parc inclusiu també la va demanar el consistori infantil l'any passat.
 

La regidora de Fem Ripoll-CP, Anna-Belén Avilès, ha estat la gran abanderada en la batalla de tenir més jocs inclusius a la vila Foto: Isaac Muntadas