Detenen un home a Ripoll per pintar «Viva España» a l'Ajuntament

Quan va ser arrestat pels Mossos d'Esquadra l'home es va esvanir, possiblement per un coma etílic

Redacció
27 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:36h

Ajuntament de Ripoll. Foto: Adrià Costa


Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va detenir dimecres passat un home que passava la tarda arrencant crespons grocs i fent pintades a l'edifici de l'Ajuntament de Ripoll. Segons relata El Periódico semblava trobar-se sota els efectes de l'alcohol i durant el seu arrest es va esvanir, possiblement a causa d'un coma etílic.

Els fets van passar a les sis de la tarda, una hora no gaire adequada per passar desapercebut en aquesta mena d'activitats. L'arrestat, quan va ser interpel·lat pels agents, va actuar de manera molt alterada i va ser detingut per resistència i desobediència a l'autoritat.

A més de retirar els llaços grocs, l'home va tenir temps de fer dues pintades de 50x120 centímetres. En una d'elles es podia llegir 'Viva España", mentre que en l'altra només va tenir temps d'escriure "España".

Precisament, la vila de Ripoll va ser víctima l'agost passat d'un seguit de pintades amb el símbol nazi per excel·lència, l'esvàstica, a diversos punts de la vila. L'acte vandàlic de més transcendència el va patir l'autoretrat de la pintora japonesa establerta a Ripoll, Chikako Taketani, que es pot veure just al final de la passera subterrània que condueix a l'estació de tren del municipi, situada al costat del parc de l'estació. Per desgràcia, la pintora formada en Belles Arts al Japó i casada amb l'artista ripollès Domènech Batalla va morir l'agost de l'any 2013.