Queixes de veïns de Sant Joan per les obres de dos carrers nous

Alguns dels veïns dels carrers Berenguer Arnau i Sant Pol hi han patit caigudes i també van haver de viure unes inundacions | Les obres també s'han demorat més del previst i encara s'hi ha d'instal·lar el mobiliari

Isaac Muntadas
27 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:51h
Els veïns i els comerciants del carrer Berenguer Arnau i Sant Pol de Sant Joan de les Abadesses es reuniran, aquest dissabte a les 9 del vespre, amb representants de l'Ajuntament per tractar les queixes produïdes per les obres que s'hi han dut a terme. A la trobada també hi seran presents els tècnics de l'obra per resoldre dubtes. Entre altres coses, els residents de la zona s'han queixat de la demora dels treballs, les caigudes d'alguns vianants i les inundacions que s'hi van produir fa uns mesos causades per les fortes pluges. Precisament, en el ple d'aquest divendres al vespre, el portaveu d'ERC al consistori, Sergi Albrich, com que no tenia constància de les queixes, ha demanat si els grups de l'oposició hi poden assistir-hi. Evidentment, la resposta de l'alcalde Ramon Roqué (MES) ha estat afirmativa.

El batlle santjoaní ha traslladat al plenari que diversos veïns i comerciants d'aquests carrers van presentar una queixa formal al consistori a través d'una recollida de signatures. El principal dubte expressat pels veïns residia en l'estat del paviment i en si el carrer desaiguava bé. Sobre el primer dels problemes, l'alcalde ha dit que les relliscades i caigudes van coincidir amb dies molts freds i humits i; per tant, és possible que el terra es gelés. Sobre si el carrer desaiguava bé, Roqué ha afirmat que, en principi, ja està solucionat. Resulta que les plogudes es van produir quan s'estaven desdoblant les canalitzacions d'aigües brutes i netes. Llavors es va poder veure com actuaven els desaigües i es van solucionar els problemes sorgits perquè no es tornessin a repetir. ''Serà bo i positiu contrastar-ho amb la gent que hi viu i hi treballa per arreglar aquells aspectes que no s'han executat correctament'', ha insistit.

La regidora del PDeCAT, Concepció Formatgé, ha recordat que ja es va fer una reunió amb els veïns quan es va presentar el projecte perquè expressessin els seus dubtes i els tècnics els recollissin. Formatgé també ha preguntat si encara queda per instal·lar-hi un banc. Roqué l'hi ha respòs que encara s'ha d'acabar d'instal·lar el mobiliari i ha assenyalat que la demora de l'obra ha estat una de les queixes més repetides. ''L'obra s'ha fet en els mesos d'hivern i això no va massa bé'', ha justificat. L'alcalde també ha exposat que el mobiliari està tardant en arribar perquè és de disseny i s'ha hagut de pensar durant un temps.
 

L'alcalde Ramon Roqué (MES) ha explicat que aquest dissabte al vespre es farà una reunió amb els veïns per resoldre els dubtes sobre les obres dels dos carrers Foto: Isaac Muntadas