La Torre Eiffel, la Sagrada Família i el Camp Nou, objectius dels terroristes dels atemptats de Barcelona

Els gihadistes planejaven diversos atemptats més mortífers que haurien reproduït a París, segons recull el “The New York Times”

ACN
25 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:44h

El camp del Barça era un dels objectius dels terroristes Foto: FC Barcelona


Els terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils tenien planejat un atac molt més gran i mortífer, i no només a l'estat espanyol, sinó també a França, en concret a París. Així es desprèn del vídeo que els terroristes van enregistrar a la capital francesa, de la Torre Eiffel, els missatges trobats en els seus mòbils i la gran quantitat d'explosius que emmagatzemaven a Alcanar, segons una anàlisis de CTC Sentinel, que recull el diari The New York Times.

A més de les preses de la Torre Eiffel, un telèfon mòbil utilitzat per un dels integrants de la cèl·lula tenia guardats amb etiquetes diversos llocs d'Espanya a Google Maps, com la Sagrada Família i el Camp Nou, la qual cosa suggereix que aquests indrets també eren alguns dels seus objectius.

Els investigadors espanyols van traslladar a França la descoberta del vídeo de la Torre Eiffel, que evidenciava que també volien actuar a París. Des de llavors, la torre està rodejada d'una paret de vidre per defensar-la d'un hipotètic atac amb cotxes.
 

Puigdemont, Colau, Sáenz de Santamaría, Felip VI i Letizia, a l'ofrena floral al lloc dels atemptats a Barcelona. Foto: ACN


Els plans del grup es van tòrcer el 16 d'agost, quan un error a la casa d'Alcanar va provocar l'explosió de tot l'arsenal que els terroristes hi acumulaven i va provocar la mort de dos d'ells. Això també va accelerar el full de ruta de la cèl·lula, ple d'improvisacions, i es van activar els atacs a Barcelona i Cambrils.

Els investigadors del Real Instituto Elcano, que han elaborat l'informe, calculen que la cèl·lula terrorista tenia capacitat per fabricar entre 200 i 250 quilograms de TATP, els explosius utilitzats per Estat Islàmic a Europa.

Aquesta quantitat d'explosius és sorprenent i hauria pogut provocar una gran massacre. Per entendre el seu possible abast, el rotatiu nord-americà fa una comparació: les bombes que van provocar la mort de 32 persones a Brussel·les el març de 2016 pesaven menys de 20 quilos.