Sant Pau de Segúries

La Fiscalia Anticorrupció denuncia el propietari del càmping Els Roures per fer-hi unes obres «il·lícites»

Adrià Gómez també és regidor al consistori de l'equip de govern de CiU de Sant Pau de Segúries | El portaveu de la CUP, Joan Solà, va advertir en diverses ocasions que les obres no tenien els permisos necessaris

per Isaac Muntadas, Redacció | 24 de gener de 2018 a les 11:27 |
Joan Solà (CUP) davant una fotografia aèria de Sant Pau. El càmping Els Roures, on s'han fet unes obres ''il·lícites'', queda just a sobre del seu cap | Jordi Remolins
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 És conegut que la relació entre l'equip de govern de CiU de Sant Pau de Segúries i Fem Sant Pau-Poble Actiu (CUP) no ha estat mai bona. L'última batalla de la guerra declarada entre els dos grups municipals l'han guanyat els cupaires. El portaveu de la CUP, Joan Solà, ha explicat que la Fiscalia Anticorrupció de Girona els ha notificat que ha presentat una denúncia penal al Jutjat de Ripoll contra el propietari del càmping Els Roures i regidor del consistori de CiU, Adrià Gómez, per dur-hi a terme unes obres que qualifica ''d'il·lícites''.

La polèmica té el seu origen en el juny de l'any 2016 quan es va convocar un ple extraordinari molt calent i amb picabaralles que tenia un sol punt a l'ordre del dia: saber si les obres del càmping eren il·legals o no. De les quatre actuacions que s'hi feien, el tècnic municipal va explicar que la urbanització i remodelació dels bungalous requeria una llicència municipal d'obres perquè els treballs tenien força complexitat tècnica. Un permís que no tenia tot i estar tramitat. En canvi, les actuacions més petites com arreglar una canonada o talar uns arbres no necessitaven cap permís especial.


La CUP de Sant Pau va advertir des del primer moment a la alcaldessa de CiU, Dolors Cambras, sobre aquestes obres perquè s'ensumava que la normativa no les permetia. El dia 19 d'abril de 2016, Solà va enviar una carta a l'Ajuntament demanant la llicència d'obres i, en el cas que no es tingués, que se suspenguessin cautelarment. Com que no va obtenir resposta, el portaveu cupaire ho va tornar a intentar entrant una instància a l'Ajuntament el dia 5 de maig d'aquell any per saber si el consistori, Urbanisme i l'ACA n'estaven assabentats. En aquesta ocasió tampoc va haver-hi una contestació i Solà va decidir posar aquests fets en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat i demanar el ple extraordinari mencionat anteriorment on es va sol·licitar la dimissió del regidor i l'alcaldessa, que va ser rebutjada. ''L'alcaldessa no tan sols no ens va escoltar sinó que no es va dignar a respondre a cap dels nostres tres advertiments'', ha exposat.

Les obres que s'han denunciat es van acabar i inaugurar a principis de l'estiu de 2017. FSP-PA considera com a ''molt greus'' aquests fets, els quals ''s'agreugen encara més tractant-se d'un regidor de l'equip de govern''. ''Tots els qui formem part del consistori ens hem compromès a complir i fer complir les lleis i normatives vigents'', ha assegurat. Per Solà és ''deplorable'' la ''passivitat'' de qui podia i ''era la seva obligació exigir el compliment de la normativa i evitar la violació de la llei'', acusant directament a l'alcaldessa.

 

Participació