Les obres de l'escola de Campdevànol s'acabaran entre finals d'any i principis de 2019

L'edifici serà punter pel què fa a l'eficiència energètica amb la instal·lació d'una caldera de biomassa o un enllumenat de leds

Una imatge virtual de com hauria de quedar l'escola Pirineu un cop acabada
Una imatge virtual de com hauria de quedar l'escola Pirineu un cop acabada | Ajuntament de Campdevànol
Isaac Muntadas
23 de gener del 2018
Actualitzat a les 15:55h
Estava previst que les obres de la nova escola Pirineu de Campdevànol que s'està construint a Can Ribalaigua estiguessin acabades en 14 mesos, quan la llavors consellera Irene Rigau va posar la primera pedra el 28 de març de 2015. Des d'aleshores ha plogut força i el nou centre escolar -que s'havia d'inaugurar pel curs 2016-2017- encara no està acabat per l'aparició sobtada de fuel al subsòl pocs mesos després d'iniciar-se les obres. Tot i així, en els últims mesos la situació s'ha capgirat com un mitjó i després que s'acabessin els treballs de descontaminació el passat mes de novembre, els treballs es van poder reprendre. En un vídeo publicat a les xarxes socials, l'alcalde Joan Manso (CiU), ha apuntat que l'obra avança a ''bon ritme'' i que si els terminis avancen com està previst, l'escola estarà acabada a finals d'any o, com a molt tard, a principis de 2019.

L'arquitecte tècnica municipal i supervisora de les obres de construcció de la nova Escola Pirineu, Cristina Ramisa, també apareix al vídeo per explicar algunes de les característiques del nou centre. Un dels punts forts d'aquest nou equipament serà una millora notable de l'eficiència energètica de l'edifici amb la instal·lació d'una caldera de biomassa, un sistema de climatització d'aire i un enllumenat amb tecnologia led. Ramisa ha recordat que l'edifici tindrà una forma volumètrica -com la d'un ou-. En un extrem hi haurà la part d'educació infantil, al centre de l'edifici la zona d'educació primària i secundària i a l'altre extrem, el gimnàs. També hi haurà un pati comú força gran amb pistes esportives de bàsquet i futbol sala.