Comencen les obres per arranjar les dues parades de bus a Sant Joan

L'actuació costarà 238.000 euros i s'ha d'executar en un termini de quatre mesos | ERC ha tornat a mostrar el seu rebuig de què s'ubiqui una de les parades a davant de la Fundació Emma

Així és com quedarà una de les parades d'autobús a Sant Joan quan s'acabin les obres
Així és com quedarà una de les parades d'autobús a Sant Joan quan s'acabin les obres | Territori i Sostenibilitat
Isaac Muntadas
15 de gener del 2018
Després d'uns mesos amb picabaralles entre ERC i l'equip de govern de Sant Joan de les Abadesses (MES), el Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres d'arranjament de les dues noves parades d'autobús que s'han d'ubicar al municipi. L'actuació comptarà amb un pressupost de 238.000 euros i tindrà un termini d'execució de quatre mesos -s'haurien d'acabar a mitjans de maig-. Els treballs, que van començar a finals de la darrera setmana, consisteixen en la construcció d'una andana segregada a banda i banda de la travessera urbana de la carretera N-260 que evitarà que el bus aturi la circulació dels altres vehicles mentre efectua la parada.

Les obres també inclouran l'adaptació de l'entorn de les dues parades. Això significa que es faran diverses tasques de pavimentació i col·locació de nou mobiliari urbà per a l'accessibilitat dels usuaris. Per altra part, es preveu que s'instal·lin dues marquesines a banda i banda de la travessera per a facilitar la parada dels busos i l'espera i informació dels usuaris. Finalment, s'ha de remarcar que el projecte s'ha redactat tenint en compte les dues parelles de faig que hi ha actualment prop de la futura parada on s'aturaran els autocars que circulin en sentit Camprodon, així com la integració amb la resta de l'entorn de l'espai i accessibilitat dels viatgers i vianants.

Tot i la importància d'aquesta actuació, no tothom ha vist l'inici de les obres amb bons ulls. Des d'ERC, un partit que sempre s'ha mostrat contrari a aquesta obra sobretot pel què fa a la parada d'autocars que s'ha d'ubicar a la cantonada dreta -en direcció a Ripoll- de davant la Fundació Emma, han apuntat en una piulada que aquesta actuació servirà per fer ''desaparèixer'' el jardí de la residència. Pels republicans, aquest espai deixarà de ser una zona d'esbarjo íntima pels residents a un pas públic. ''Potser s'ordena l'entorn urbanísticament, però hi perd la gent gran'', ha lamentat. En el seu moment, l'alcalde Ramon Roqué va dir que els autocars no es pararien al mig del jardí de la residència. A més, el batlle santjoaní va explicar que s'eliminaria el mur ubicat en aquella zona que estreny la vorera i hi hauria una ''clara millora'' de l'entorn a nivell urbanístic per tal que quedi un espai ''més obert i enjardinat''. ''En definitiva es pretén ordenar aquest espai perquè sigui més útil i funcional per tothom'', recalcava fa uns mesos.