La Generalitat construirà un nou pont a la C-38 per substituir el del Carbur

Les obres començaran el 2019 i millorarà la seguretat en els desplaçaments per carretera entre Camprodon i Sant Pau de Segúries

El pont del Carbur de la C-38
El pont del Carbur de la C-38 | Google Maps
Redacció
12 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:23h
El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha confirmat que construirà un nou pont a la carretera C-38 entre Camprodon i Sant Pau de Segúries per tal de millorar la seguretat i la mobilitat en aquesta via. El pont s’alçarà a l’altura de l’actual pont del Carbur, un dels punts més conflictius de la carretera que connecta els dos termes municipals. La Generalitat dona resposta, d’aquesta manera, a una qüestió llargament reivindicada pels ajuntaments d’ambdós municipis.

L’acord definitiu es de tancar aquest dimecres en una reunió a la delegació de la Generalitat a Girona que van mantenir el secretari general d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director territorial de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; el subdirector general de Planificació i Tecnologia, Santi Ribas; el cap del servei de Carreteres de Girona, Lluís Gorgorió; l’alcaldessa de Sant Pau de Segúries, Dolors Cambras; i l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala.

En aquesta reunió també es va definir el calendari previst fins a l’execució de l’obra, que s’iniciarà l’any 2019. De forma immediata es començarà a treballar en l’actual pont del Carbur realitzant diverses actuacions de millora per tal de garantir la seguretat en aquest punt, i durant aquest 2018 també es redactarà el projecte. La licitació de l’obra i l’execució i construcció del pont estan previstes per al 2019.

Els ajuntaments de Camprodon i Sant Pau de Segúries agraeixen públicament la Generalitat de Catalunya per haver pres la determinació d’abordar aquest projecte i d’haver estat sensible amb el territori. “La C-38 és la via principal de connexió entre Camprodon i Sant Pau de Segúries, i presenta greus deficiències com la del pont del Carbur, que era urgent corregir”, explica l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala. Per la seva part, l’alcaldessa de Sant Pau de Segúries, Dolors Cambras, afirma que “la construcció d’aquest nou pont millorarà notablement la seguretat de la carretera, quelcom que fa molt de temps que reclamàvem i que aviat serà una realitat”.
 

Reunió per definir el nou pont de la C-38. Foto: Ajuntament de Camprodon