L'esquí obligatori arriba a totes les escoles públiques del Pirineu

El programa arriba a 909 alumnes del Pirineu

Redacció
11 de gener del 2018
Actualitzat el 12 de gener a la 13:17h
Tres esquiadors
Tres esquiadors | ACN
El programa Esport Blanc Escolar arrenca aquesta temporada amb la novetat que ja arriba a totes les escoles públiques de les comarques del Pirineu. Pel que fa a les concertades s'espera que l'any vinent se n'hi incorporin 2 i el curs escolar 2019/20 ja en formin part totes. En total hi participaran 909 alumnes de 20 centres (7 ZER's i 13 escoles). Aquest any s'ha incorporat al programa la ZER del Pallars Jussà.

El programa, que s'ha presentat aquest dimecres al Pont de Suert, està inclòs dins de l'horari lectiu i integrat a l'assignatura d'educació física. L'objectiu és impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern i educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure i conèixer l'entorn. Aquest programa compta amb un pressupost de 465.000 euros per tota Catalunya. Aquesta activitat suposarà un cost de 20 euros per cada alumne quan el cost real de l'activitat és de 176 euros.

La durada del programa és de vuit sessions al segon trimestre del curs escolar pels alumnes de 3r i 4t de primària. Es tracta d'un programa multidisciplinar: els alumnes faran tres classes d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dos de surf de neu. 

El programa d'Esport Blanc està impulsat per la Secretaria General de l'Esport i el Departament d'Ensenyament i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, els Consells Esportius, les estacions d'esquí, els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d'Aran.