En marxa les obres del pavelló Mercè Guix de Campdevànol

L'obra tindrà un cost d'1.087.322 euros i està previst que els treballs durin vuit mesos

La reforma del pavelló Mercè Guix costarà 1.087.322 euros i està previst que els treballs durin vuit mesos
La reforma del pavelló Mercè Guix costarà 1.087.322 euros i està previst que els treballs durin vuit mesos | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
10 de gener del 2018
Actualitzat el 11 de gener a la 13:47h
A poc a poc, el cercle es va tancant. Amb la reforma de les places Clavé, Valldemossa i Sardana i les obres de la nova escola Pirineu als terrenys de can Ribalaigua de Campdevànol en marxa, només quedava una de les peces del trencaclosques per encaixar: l'inici dels treballs de remodelació del pavelló municipal d'esports Mercè Guix. El triumvirat d'obres ja és una realitat des del passat 3 de gener, el moment en què es va donar el tret de sortida als treballs per fer un rentat de cara total d'aquest equipament. Sens dubte, aquest any de la legislatura liderada per l'alcalde Joan Manso (PDeCAT) serà el més productiu d'aquest mandat gràcies a l'execució de grans projectes pel municipi. De fet, es preveu que les tres obres finalitzin al llarg d'aquest any.

Tornant a la remodelació del pavelló Mercè Guix, aquesta obra tindrà un cost total d'1.087.322 euros -amb IVA inclòs- i els treballs aniran a càrrec d'Infraestructures Trade SL. La remodelació del pavelló està finançada a través de la Llei de Barris -75% de l'obra- i la Diputació de Girona, que també hi aportarà una inversió traduïda en una caldera de biomassa. Les obres tenen un termini d'execució de vuit mesos i es portaran a terme al llarg d'aquesta primavera i estiu. Per tant, l'objectiu principal és aconseguir que les instal·lacions estiguin apunt i, en perfectes condicions, abans del mes de setembre, just quan comencen els entrenaments i la temporada de bàsquet. Cal recordar que actualment, els diversos equips del Club Bàsquet Campdevànol juguen en altres pavellons d'arreu de la comarca mentre dura aquest ''exili'' forçat. Per exemple, l'equip sènior masculí disputa els seus partits com a local al poliesportiu de Sant Joan de les Abadesses.

El projecte guanyador per remodelar el pavelló va ser el del Taller d'Arquitectura i Territori José González Baschwitz i va ser fruit d'un concurs d'idees organitzat per l'Ajuntament. En principi, les obres havien de començar el passat mes de novembre, però s'han endarrerit per problemes de caràcter documental i de tramitació que fins que no s'han resolt amb l'empresa adjudicatària no han pogut començar els treballs.
 

Així es com quedarà el pavelló municipal d'esports Mercè Guix de Campdevànol quan s'acabin les obres de remodelació de l'equipament Foto: Ajuntament de Campdevànol


Les millores al pavelló

La remodelació total del pavelló Mercè Guix era una demanda imperiosa dels seus usuaris perquè està molt envellit -és el primer equipament municipal esportiu construït al poble a l'inici de la democràcia-. El deteriorament d'aquest edifici es tradueix en múltiples degoters a la teulada quan plou amb força, en el trencament de diversos seients a les grades i en un terreny de joc que patina moltíssim provocant lesions en diversos jugadors. Al final, a aquests motius se'ls hi ha ajuntat l'obligatorietat de complir la normativa vigent en matèria d'accessibilitat, seguretat i salut. La millora del pavelló es completarà al cent per cent amb la instal·lació d'un rocòdrom, l'adequació del gimnàs, la millora dels vestidors i la construcció d'un nou bar a la planta baixa que connectarà aquest equipament amb el camp de futbol.

Manso s'ha mostrat molt satisfet de què per fi es pugui executar aquesta obra, ja que la considera una inversió ''essencial''. ''De fet, era la principal del nostre programa electoral'', ha apuntat el batlle campdevanolenc. L'alcalde també ha respirat alleugerit en veure que ''sortosament'' es va poder incloure aquesta obra en el marc de la Llei de Barris per poder executar-la. 
 

L'aspecte interior del pavelló serà totalment renovat amb grades només a una banda i un parquet nou Foto: Ajuntament de Campdevànol