ERC de Sant Joan vol suprimir les barreres arquitectòniques a la plaça Clavé

Els republicans voldrien que s'hi posés una franja de ferm dur integrat per tal de facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda, que vagin en cadira de rodes o pels cotxets de nadons

ERC proposa que es posi una franja de panots de ferm dur integrat perquè els ciutadans amb mobilitat reduïda puguin travessar més fàcilment la plaça Clavé
ERC proposa que es posi una franja de panots de ferm dur integrat perquè els ciutadans amb mobilitat reduïda puguin travessar més fàcilment la plaça Clavé | ERC Sant Joan
Isaac Muntadas
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:24h
Un dels principals cavalls de batalla del grup municipal d'ERC a Sant Joan de les Abadesses aquests darrers anys ha estat la supressió de barreres arquitectòniques arreu del municipi. Precisament, l'última petició dels republicans en aquest aspecte se centra sobre la plaça Clavé. ''Per ella mateixa és una gran barrera arquitectònica'', ha afirmat el regidor republicà al consistori, Sergi Albrich, en declaracions a NacióRipollès. El principal problema d'aquesta cèntrica plaça de la població és que tot el paviment és de grava. Aquesta superfície dificulta enormement el pas de tots aquells vianants amb mobilitat reduïda, que vagin amb cadires de rodes o caminadors i als pares que l'han de creuar amb cotxets infantils.

La solució que han proposat els republicans no és cap altra que copiar la fórmula del passeig Ragull de Ripoll. És a dir, l'actuació passaria per traçar una franja de panots de grava, que no és una altra cosa que posar-hi un paviment ferm i integrat a l'entorn -podria ser del mateix color que la grava per no causar un gran impacte visual- per tal de facilitar el pas amb les persones amb més dificultats de mobilitat. Albrich ha subratllat que és una actuació necessària que ajudaria a millorar la qualitat de vida de la gent i, més, tractant-se d'un lloc força concorregut en què hi passa molta gent per anar d'un extrem del municipi a l'altre.

En el ple de pressupostos celebrat a finals de novembre de l'any passat, els republicans es van mostrar satisfets per la feina feta de l'equip de govern (MES) en matèria de supressió de barreres arquitectòniques, sobretot en referència a la millora de voreres. Tot i així, ERC encara considera que s'ha de continuar treballant en aquest aspecte, concretament als barris del Pla del Roser, l'Estació i a la Coromina del Bac. Aleshores, els republicans van aplaudir que l'Ajuntament ja tingués redactat el projecte per canviar el ferm de la Colònia Espona per fer-lo transitable als seus residents i es van alegrar de l'imminent retirada dels fitons del carrer Joan Maragall per les caigudes que havien provocat.

''És una qüestió de voluntat i prioritat política''

En veure que la proposta dels republicans plantejada al ple dels pressupostos no ha obtingut resposta, ERC ho ha tornat a reivindicar per veure si s'hi pot fer alguna cosa. ''És una qüestió de voluntat i prioritat política'', ha apuntat Albrich. El portaveu republicà ha recordat que a la sessió plenària no va haver-hi una resposta entusiasta per part de l'equip de govern dient que la proposta ''era una bona idea''. Un altra dels arguments que esgrimeixen des d'Esquerra és el baix cost de l'actuació, ja que només s'hi haurien de posar uns quants panots.

Albrich ha explicat que, per lògica, la franja de ferm dur integrat s'hauria de situar a la zona més propera a la carretera; és a dir, al costat de la cabina de telèfons. Precisament, el regidor d'Esquerra ha comentat que ara s'està arranjant la vorera més propera a la cabina de la plaça Clavé perquè deixi de ser una barrera arquitectònica.